Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι έπαινοι του ιδρύματος Σόρος και η χαμένη ψυχή της Ελλάδας


Τι αναφέρει έκθεση που δημοσίευσε το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την... αριστερή ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ

Τι είπαν πάλι τα πρωθυπουργικά χείλη στον Γάλλο πρόεδρο; Ότι «Ακροδεξιοί λαϊκιστές και χωρίς μυαλό» ήταν όσοι διαδήλωσαν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Είναι αποφασισμένος ο Τσίπρας να επιφέρει διχασμό στον ελληνικό λαό. Πιστεύει ότι θα κερδίσει πολιτικά, ικανοποιώντας τα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς.

Όσο για την Ελλάδα… σιγά που θα τον απασχολούσε κι αυτή. Τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση όλο το μέλημα είναι η άλωση του κράτους.

Άλλωστε για την διεθνιστική Αριστερά ο κοινοβουλευτισμός πρέπει να καταργηθεί για να δώσει την θέση του στην δικτατορία του προλεταριάτου. Τα λένε οι άνθρωποι, αλλά οι αστοί βρίσκονται σε μακάριο ύπνο.

Οι Έλληνες επισκέπτες τροφοδοτούν τον τουρισμό της Βουλγαρίας. Σχεδόν 9,3 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρσι τη Βουλγαρία, αριθμός αυξημένος κατά 4,4% σε σύγκριση με το 2017, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες, περίπου 1,4 εκατομμύριο, προέρχονταν από τη γειτονική Ρουμανία. Ακολούθησαν οι Έλληνες επισκέπτες (1,1 εκατομμύριο) και οι Γερμανοί (850.000).

Σε έκθεση που δημοσίευσε αυτόν τον μήνα το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, επισημαίνεται: «Ο αρχικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ του 3%) θα δεχόταν κάθε διευθέτηση της διένεξης (σ.σ.: μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων). Στην πραγματικότητα, για τους υποστηρικτές από τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελούσε απόδειξη ότι η παλιά αριστερή ψυχή του κόμματος δεν έχει χαθεί».


Χάθηκε η ψυχή της Ελλάδας όμως. Πάντως, δεν είναι λίγο πράγμα να παίρνει ο πρωθυπουργός τα εύσημα από τον Σόρος. Ο οποίος, στην ίδια έκθεση, επαινεί τον Μπουτάρη και τον Μέρτζο! Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν πρόκειται για έπαινο, όταν προέρχεται από τον Σόρος.

Να το πούμε κι αυτό. Η πολωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει την εταιρεία του Τζορτζ Σόρος να αγοράσει τον δεύτερο μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα.

Με έκπληξη αντίκρισαν ασθενείς στο νοσοκομείο της Σλάτινα, στην Ρουμανία, τις αφίσες σε πόρτες και παράθυρα του κτηρίου, στις οποίες αναγραφόταν "Οι μισθοί μας έχουν αυξηθεί, δεν χρειάζεται να μας δωροδοκείτε"! Το Συμβούλιο Διευθυντών του νοσοκομείου της Σλάτινα έλαβε την απόφαση, λόγω της μεγάλης διαφθοράς στο σύστημα Υγείας.

Ο Ράμους Χαραντινάι δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του προέδρου της βουλής και προέδρου του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κάντρι Βέσελι για προσωρινή αναστολή των δασμών για τα προϊόντα από την Σερβία. Ο Βέσελι πρότεινε να ανασταλεί η επιβολή δασμών για 120 ημέρες ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο Βελιγράδι να αλλάξει συμπεριφορά.

Η απόρριψη της πρότασης από τον Χαραντινάι μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και ίσως στην πτώση της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Χαραντινάι δεν απέκλεισε μία τέτοια εξέλιξη. Αλλά επιμένει.

Προσαρμόστηκε και το Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τη διαταγή που εκδόθηκε για την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Γενικού Επιτελείου καθορίζεται για πρώτη φορά ότι η μπάντα θα παιανίζει το "Περνάει ο Στρατός". Σου λέει κάτσε μη γίνει καμιά στραβή και παίξουν πάλι το "Μακεδονία Ξακουστή".

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]