Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ράμα έβαλε τον UCK (!) στην κυβέρνησή του


Σαρωτικός ανασχηματισμός στην Αλβανία με δύο από τους εννιά νέους υπουργούς να κατάγονται από το Κόσοβο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα όχι μόνο δεν καταλαβαίνει από τις ελληνικές αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ελληνική μειονότητα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί βάζοντας στη νέα του κυβέρνηση δύο Κοσοβάρους υπουργούς! Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική του είναι να απλωθεί στα Βαλκάνια υιοθετώντας επί της ουσίας τον UCK και τον ρόλο που έπαιξε στο Κόσοβο.

Ο Ράμα χθες έκανε σαρωτικό ανασχηματισμό με πρόσχημα ότι οι υπουργοί που αντικαταστάθηκαν κατείχαν για πέντε χρόνια τα υπουργεία, όσο δηλαδή κυβερνά το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Εκτός από τους δύο Κοσοβάρους που τοποθέτησε, να σημειώσουμε ότι «έφαγε» και τον Αλβανό ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι δύο νέοι υπουργοί, που έχουν καταγωγή από το Κόσοβο, είναι η Μπέσα Σανίνι (νέα υπουργός Παιδείας) και ο Γκεντ Τσακάι (νέος υπουργός Εξωτερικών). Δύο νέες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο διορισμός της Ελίσα Σπιροπάλι ως υπουργού Αρμόδιας για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο και του Εριον Μπράτσε ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα, στον ανασχηματισμό αποφασίστηκαν οι εξής αλλαγές:
• Η Λιντίτα Νικόλα (υπουργός Παιδείας) θα αντικατασταθεί από την Μπέσα Σανίνι.
• Ο Αρμπέν Αχμέταϊ (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών) θα αντικατασταθεί από την Ανίλα Ντενάι.
• Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι (υπουργός Εξωτερικών) θα αντικατασταθεί από τον Γκεντ Τσακάι.
• Η Μιρέλα Κουμπάρο (υπουργός Πολιτισμού) θα αντικατασταθεί από την Ελβα Μαργαρίτη.
• Ο Νταμιάν Γκικνούρι (υπουργός Ενέργειας) θα αντικατασταθεί από τη Μελίντα Μπαλούκου.
• Ο Νίκο Πελέσι (υπουργός Αγροτικής Πολιτικής) θα αντικατασταθεί από τον Μπλέντι Τσούτσι.
• Η Σονίλα Κιάτο (υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας) θα αντικατασταθεί από τον Eντουαρντ Σαλσί.

Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι Σάντερ Λέσαϊ, Ολτα Τζάτσκαϊ, Παντελί Μάικο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή δύο Κοσοβάρων για την ανάληψη δύο κρίσιμων υπουργείων, ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών είναι πολύ σημαντική».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]