Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο παραλογισμός των Σκοπιανών σχετικά με τον Μακεδονισμό


Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κυρώσει με την υπογραφή του τον νόμο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση της Ελλάδας;

Κρίνοντας με μεγάλη προσοχή τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως δεν βρίσκεις ποιο είναι το θετικό στοιχείο για την Ελλάδα, που δίνει την αφορμή στους Τσίπρα-Κοτζιά και συντρόφους τους να επιχαίρουν.

Επί πλέον, δεν είναι μόνον επαίσχυντη η Συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά και αυτήν ακόμη οι Σλάβοι των Σκοπίων την ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο και παρουσιάζουν ένα υποτιθέμενο αναθεωρημένο Σύνταγμα, που βρίθει αλυτρωτικών στοιχείων. Και το πράττουν, επειδή η κυβέρνηση της Ελλάδας στρουθοκαμηλίζει, αφενός επειδή δεν μπορεί να παραδεχθεί την αποτυχία της, την οποία παρουσιάζει ανερυθριάστως ως επιτυχία, αφετέρου πρέπει να δείξει την προθυμία τους στους ισχυρούς που την στηρίζουν.

Και με αυτά να συμβαίνουν, οι μακεδονίζοντες Σλάβοι των Σκοπίων, αποθρασυθέντες, ενώ έχουν πάρει τα πάντα, τους ενοχλεί το… προθετικό Βόρεια στον όρο "Μακεδονία"! Φυσικώ τω λόγω, οι μακεδονίζοντες πολιτικοί, που επί χρόνια παραπλανούσαν τους Σλάβους συμπατριώτες τους ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Μακεδόνων, δεν μπορούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται μια συμφωνία, η οποία προσθέτει πόντους στο αντίπαλο κόμμα.

Πρόκειται βεβαίως, περί παλαιοκομματισμού για συγκράτηση ψηφοφόρων, σύνηθες όμως φαινόμενο σε χώρες όπως και η δική μας, με στρεβλωμένο το πολίτευμα, όπου η κυβέρνηση αυθαιρετεί, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, ή για υπηρέτηση της πολιτικής ηθικής.


Εχθές, στη Voria.gr, δημοσιεύθηκε μέρος της ομιλίας του απερχομένου προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της σκοπιανής συμπολίτευσης «να αντλήσουν δυνάμεις και να απορρίψουν τη Συμφωνία». Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση και χωρίς τη συγκατάθεσή του ίδιου, ως Προέδρου της χώρας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, δια της αποχής, έλαβαν την ηχηρή απόφαση ότι κανείς δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να αλλάξει το Σύνταγμα με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να διαπραγματεύεται για θέματα ταυτότητας».

Θα συμβεί δε το εξής, κατά παράβαση του Συντάγματος, χωρίς όμως κάποια επίπτωση αφού εξυπηρετεί τους ισχυρούς που επέβαλαν την Συμφωνία, να ισχύσει η δήθεν αναθεώρηση χωρίς την κύρωση του προς τούτο νόμου. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο νόμος για την επικύρωση της Συμφωνίας με την Ελλάδα και ο νόμος Περί των Γλωσσών, θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ.

«Ο Ιβάνοφ έχει τη συνταγματική υποχρέωση να τους υπογράψει. Όταν εγκριθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις, οι δύο νόμοι τους οποίους θα υπογράψω θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να εμποδίσει τη βούληση του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Ταλάτ Τζαφέρι.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ απειλεί τον πρόεδρο Ιβάνοφ με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, με την Εισαγγελία των Σκοπίων να μελετά τα σχετικά στοιχεία.

Αναρωτιέμαι, τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αν ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, μείνει πιστός στις συνεχείς δηλώσεις τους, καυτηριάζοντας τις παρασπονδίες των Σκοπιανών, και δεν κυρώσει με την υπογραφή του τον νόμο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση της Ελλάδας. Επειδή η "παλικαριά" είναι να γίνονται πράξεις οι δηλώσεις, και να μη τις παίρνει ο αέρας.

Αν το λησμόνησε ο κύριος Πρόεδρος, του θυμίζω μόνον το άρθρο 36 του δήθεν αναθεωρημένου σκοπιανού Συντάγματος, όπου τα περί Μακεδόνων και μακεδονικού λαού, παραμένουν αμετάβλητα. Θα το δεχθεί;

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μέχρι τώρα ο κ.Παυλόπουλος δεν έχει αντιδράσει σθεναρά για την επαίσχυντη συμφωνία, η στάση του είναι ταυτόσημη με τους Κοτζιά-Τσίπρα-Μέρκελ, οπότε βγάλτε συμπέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κύριος Παυλόπουλος γνωρίζει για τις νέες διατάξεις που θα καθιερωθούν μέσω της συμφωνίας ή τους χρηματισμούς στην υπόθεση για το σκοπιανό και τις ψηφοφορίες; Σε σύνδεση με τη κυβέρνηση Ζάεφ και Μέρκελ και με την κυβέρνηση σύριζα, τον Κοτζία θα υπηρετήσει υποκύπτωντας σε αυτή την αμφιλεγόμενη όσον αφορά την αμεροληψία και την νομιμότητα αναθεώρηση κάτω από πιέσεις του γερμανικού δάκτυλου χωρίς να υπολογίσει για τις συνέπειες την επόμενη μέρα του πολιτικού σκηνικού;

    https://www.makthes.gr/giati-provlimatizoyn-oi-kryfes-diataxeis-tis-symfonias-ton-prespon-179353

    https://politik.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%86-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαίσχυντη η συμφωνία.
    Οι Σκοπιανοί και όλοι εκείνοι που τους υποστηρίζουν, κυρίως η γερμανία, επιμένουν σε κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν ανήκει στο γειτονικό κράτος. Επιμένουν στο όνομα για τη χώρα, τη ονομασία για τη γλώσσα και ταυτότητα, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η περιοχή τους όπως και η γλώσσα τους δεν έχει σχέση και είναι η βουλγαρική και ότι οι ίδιοι είναι σλαβοβούλγαροι. θέλουν όμως να διεκδικήσουν τις περιοχές που διεκδικούσαν ως κομιταζίδες στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.
    ΄Ολα γνωστά για το τι δίνει η συμφωνία στους σκοπιανούς. Ανάδειξη, με την υπογραφή και της Ελλάδας, της ύπαρξης εθνότητας και γλώσσας που διευκολύνει την υποστήριξη διεκδικήσεων μειονότητας με υποχωρητικές αναθεωρήσεις δικές μας σε όλα τα ιστορικά θέματα, εμπορικές υποχωρήσεις ονομασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]