Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλήψεις «κίτρινων γιλέκων» και στο Βέλγιο


Περίπου 400 άτομα συνελήφθησαν σήμερα πριν από μια διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες, όπου το τετράγωνο των ευρωπαϊκών θεσμών έχει αποκλειστεί πλήρως, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

«Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η ζωή του δεν κινδυνεύει» εξήγησε στο AFP η Ίλσε φαν ντε Κίρε, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην περιοχή.

Ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» πέταξαν αντικείμενα, μεταξύ αυτών πέτρες και κομμάτια από πεζοδρόμια, εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου φθάνοντας στο ύψος της συνοικίας των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου οι αρχές είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία σε αυτοκίνητα και πεζούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών. «Υπάρχουν ζημίες» υπογράμμισε η αξιωματικός της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Επίσης, τοποθέτησε οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι «κίτρινα γιλέκα» έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ε17 προς το Ρέκεμ, στα σύνορα με τη Γαλλία. Οδοφράγματα τοποθέτησαν, επίσης, νωρίτερα σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Ε40, στα γαλλοβελγικά σύνορα. Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας. Στις 30 Νοεμβρίου, διαδήλωση 300 ανθρώπων κατέληξε στις Βρυξέλλες με την πυρπόληση δύο αυτοκινήτων της αστυνομίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]