Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρείτε τους ενόχους για τη νέα κατοχή


Να αναζητηθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Μνημονίων και τη φτωχοποίηση που τόσο βάρβαρα επιβλήθηκε στη χώρα

Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Ακόμα και ο ΣΕΒ, που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική κοινωνία με τις θέσεις του, παραδέχεται ότι η χώρα πέρασε μια μαύρη περίοδο που παραπέμπει στην Κατοχή! Όταν ακόμα και οι υμνητές των Μνημονίων ομολογούν το έγκλημα, είναι απορίας άξιον ότι υπάρχουν ακόμα δημοσιολογούντες και πολιτικοί που υπερασπίζονται τις καταστροφικές επιλογές των τελευταίων οκτώ χρόνων.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο ΣΕΒ χθες; Ότι οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν στην περίοδο των Μνημονίων όσο και στην Κατοχή! Ιδού η απόδειξη ότι περάσαμε (και ακόμα περνάμε) έναν πραγματικό πόλεμο με διαφορετικούς όρους σε σχέση με το παρελθόν. Βεβαίως, όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σε αυτόν υπήρξαν οι εξαιρέσεις όσων συνεργάστηκαν με τον εχθρό για να αποκομίσουν οφέλη κι εκείνων που φρόντισαν να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους μέσω των κατακτητών.

Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει ότι στα χρόνια της κρίσης και της δήθεν «προσαρμογής» άλλαξαν τα πάντα, και οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017. Τόσο περίπου είχαν μειωθεί τη δεκαετία του 1940 (για την ακρίβεια, τότε ήταν 30.000 λιγότερες).

Ο ΣΕΒ προειδοποιεί πως η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που τη διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Ποια άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε ότι βαδίζουμε σε εθνική συρρίκνωση;


Για το έγκλημα των Μνημονίων όμως υπάρχουν ευθύνες, και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητηθούν. Η φτωχοποίηση που βάρβαρα μας επιβλήθηκε έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Θα πληρώσουν για τα δεινά που προκάλεσαν; Θα μάθουμε τους ενόχους; Ακόμα κι αν δεν πάρουμε τη χαρά να τους δούμε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, θα υποστούν τη δημόσια χλεύη και καταδίκη; Διότι όλο και συχνότερα διάφοροι υπέρμαχοι των Μνημονίων επιχειρούν να διαστρέψουν την Ιστορία υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της άγριας λιτότητας ήταν απαραίτητες και σωτήριες! Νομίζουν ότι ο λαός ξέχασε και αναζητούν καινούργιο ρόλο.

Κάτι σαν το εξωφρενικό επιχείρημα των πασόκων για τα σκάνδαλα της περιόδου Σημίτη, που με θράσος λένε «περσινά ξινά σταφύλια». Μωρέ, τι μας λέτε; Όχι μόνο πληρώσαμε τις ανομίες σας, αλλά θέλετε και ασυλία; Το ίδιο, θυμηθείτε με, θα λένε σύντομα και τα πρωτοπαλίκαρα των Μνημονίων.

Όχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κηπουροί του, αλλά και τα άλλα περιφερόμενα λαμόγια της δημοσιογραφίας, των ινστιτούτων, των φορέων, του συνδικαλισμού κ.λπ. Το πάρτι που στήθηκε εις βάρος του ελληνικού λαού είχε πολλούς εκτελεστικούς βραχίονες και εκατοντάδες προθύμους. Ποιος θα ξεχάσει τα σημειώματα που έστελναν Έλληνες στους τροϊκανούς και τους ζητούσαν να προωθηθούν συγκεκριμένα μέτρα που ευνοούσαν τα μεγάλα συμφέροντα;

Όμως υπάρχει και άλλη μία τρανταχτή απόδειξη. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ έχουν λυσσάξει να αθωωθεί ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ένα από τα πλέον κομβικά πρόσωπα της παράδοσης της χώρας, και μάλιστα μας απειλούν κάθε τόσο με κυρώσεις, αν δεν συνετιστούμε. Γιατί τέτοια κάψα να «καθαρίσει» ο άνθρωπος-κλειδί για την αιχμαλωσία στο ΔΝΤ; Μήπως για να μην ξετυλιχθεί το κουβάρι για τις ευθύνες των υπόλοιπων εμπλεκομένων;

Στο μέλλον θα μάθουμε πολλά ακόμα γι’ αυτήν τη μαύρη περίοδο και πιθανότατα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Όπως συμβαίνει τώρα, με τα όργια των υπουργών του Σημίτη πριν από 15 χρόνια. Το έγκλημα είναι δεδομένο, η επιβαλλόμενη γερμανική κατοχή επίσης, όπως και οι δραματικές επιπτώσεις της. Αν δεν αναζητήσουμε τους ενόχους, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ..Ποιος θα ξεχάσει τα σημειώματα που έστελναν Έλληνες στους τροϊκανούς και τους ζητούσαν να προωθηθούν συγκεκριμένα μέτρα που ευνοούσαν τα μεγάλα συμφέροντα;.."τα μεγάλα συμφέροντα" αυτά είναι υπεύθυνα και οι κυβερνήσεις που αυτά ανεβοκατεβάζουν για να τα εξυπηρετούν. Τα μεγάλα συμφέροντα που τώρα είδαν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν ή να πωλούνται στους Γερμανούς και πολύ αργά κατάλαβαν το λάθος τους. Εν αντιθέσει με τους εφοπλιστές που αγόρασαν κοψοχρονιά τα πλοία των Γερμανών.
    Ο ΣΕΒ τώρα είδε την πραγματικότητα; άργησε και η κατάσταση ξέφυγε. Πανηγύριζε για το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, τόσο άσχετοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες με τα δανεικά και αγύριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποίος πολιτικός η τραπεζίτης τιμωρήθηκε στις σοβιετικές δικτατορίες και έχετε την πεποίθηση πως θα τιμωρηθούν οι εν ελλάδι τοιούτοι;

    Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ!
    Εδω όχι μόνο δεν πλήρωσαν οι δολοφόνοι εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων κομμουνιστές ΑΛΛΑ κάναμε και τους υμνητές αυτών των απαισίων τερατόμορφων ΥΠΑνθρώπων που καταλήστεψαν το Ρωσικό και τα άλλα έθνη , κυβερνήτες της Ευρώπης και ειδικότερα της Ελλάδος.


    “Στο μέλλον θα μάθουμε πολλά ακόμα γι’ αυτήν τη μαύρη περίοδο και πιθανότατα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Όπως συμβαίνει τώρα, με τα όργια των υπουργών του Σημίτη πριν από 15 χρόνια.”
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ;

    "Ο στενός συνεργάτης Τσίπρα – Παππά και υπάλληλος του Λαυρεντιάδη"
    ...
    https://www.in.gr/2018/12/08/politics/paraskinio/o-stenos-synergatis-tsipra-pappa-kai-ypallilos-tou-layrentiadi/

    Για τον επίγειο παράδεισο μάχονται οι κομμουνιστές!
    Οταν τον ΑΡΠΑΞΟΥΝ δεν τον αφήνουν με τίποτα!
    Δεν είναι και λίγο απο τα πέντε χιλιάρικα του σερβιτόρου στα 400,000 ,
    ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
    ΨΙΧΟΥΛΑ...
    ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΜΠΡΟΣΝΤΑΪΝ ΠΟΛ ΠΟΤ ΜΑΟ ΜΑΟ ΚΛΠ.
    ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΛΕΒΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ!
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ!
    ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ!
    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ!
    ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΓΚΣΟΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΘΝΙΣΜΟ
    ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΠΛΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΠΟΥ "ΘΑ ΦΕΡΕΙ" Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ , ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ.

    ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ!
    ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]