Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναζητώντας «θετικές» ειδήσεις, από τα Σκόπια και το επικοινωνιακό παιγνίδι


Ιδέες που μπορεί να διευκολύνουν τον κ. Ζάεφ να ικανοποιήσει την ελάχιστη απαίτηση της ελληνικής πλευράς ,δηλαδή την αφαίρεση της αναφοράς που παραπέμπει σε «μακεδονικές μειονότητες» στην τροπολογία 36 παρ. 3 του άρθρου 49 του συντάγματος της πΓΔΜ, κατέθεσαν στην διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης καθηγητές μέλη της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τις ιδέες αυτές μπορεί να αντικατασταθεί ο όρος «μέλη του μακεδονικού λαού στο εξωτερικό», με τον όρο «Διασπορά» ώστε όπως ειπώθηκε να καλυφθούν και οι άλλες εθνοτικές ομάδες όπως οι Αλβανοί, οι τουρκογενείς, οι Σέρβοι κ.α. Η είδηση όπως μεταδόθηκε από τον σταθμό TELMA και αναμεταδόθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ δημιούργησε την εντύπωση ότι επίκειται η σχετική απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ αν και δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη προς το παρόν.


Πάντως στα μέσα της επόμενης εβδομάδας όταν κατατεθεί η τελική πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ θα διαπιστωθεί εάν πράγματι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προκειμένου να διασώσει όλα όσα κέρδισε με την Συμφωνία των Πρεσπών, επιλέξει τελικά να θυσιάσει το συγκεκριμένο άρθρο, προκειμένου και η Ελληνική κυβέρνηση να έχει να παρουσιάσει μια «επιτυχία» μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Πάντως στο επικοινωνιακό παιγνίδι, είναι η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα που μια διαρροή η ένα δημοσίευμα στα Σκόπια, δημιουργούν την εντύπωση «αναδίπλωσης» του Ζ.Ζάεφ, κάτι που διαψεύδεται με τις επόμενες δηλώσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ.

Ν.Μ.
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]