Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ακολουθεί αν χάσει η Τερέζα Μέι στην σημερινή ψηφοφορία


Σε χάος βυθίζεται η διαδικασία του Brexit μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσαν βουλευτές με επιστολές τους εναντίον της Τερέζα Μέι.

Aν και εφόσον χάσει στη βραδινή ψηφοφορία θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή της ως αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος και τελικά ως πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ακολουθεί ανοικτή διαδικασία για την ηγεσία του Συντηρητικού, όπου κατατίθενται οι υποψηφιότητες για την ηγεσία, όπου όμως δεν μπορεί να λάβει μέρος η Τερέζα Μέι. Οι βουλευτές ψηφίζουν μέχρι ο αριθμός των υποψηφίων να γίνει δυο οι οποίοι θα τεθούν υπό την κρίση των 120.000 μελών του κόμματος.

Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει τον Ιανουάριο, ως τότε η Μέι παραμένει ως πρωθυπουργός ως ότου πάει στη βασίλισσα και συστήσει τον νικητή της ψηφοφορίας ως διάδοχό της.


Με φόντο τα παραπάνω, η Μέι δήλωσε: «Δεν θα υπάρχει νέος ηγέτης έως τη νόμιμη διορία της 21ης Ιανουαρίου. Οπότε εάν υπάρξει εκλογή για νέα ηγεσία, υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Σύμφωνα με τους «Financial Times» ωστόσο, η 21 Ιανουαρίου δεν συνιστά νόμιμη διορία. Αυτό θα ίσχυε μόνον εάν η κυβέρνηση δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια αλλαγή συντηρητικού ηγέτη και πρωθυπουργού δεν οδηγεί αυτόματα σε γενικές εκλογές, αν και το Εργατικό Κόμμα θα μπορούσε να απαντήσει με ψήφο μη εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχει επίσης αυτόματη καθυστέρηση στη διαδικασία Brexit, αν και μερικοί συντηρητικοί λένε ότι μια καθυστέρηση στο άρθρο 50 θα ήταν αναπόφευκτη - αν και αυτό θα απαιτούσε ευρωπαϊκή συμφωνία, η οποία δεν είναι δεδομένη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]