Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζουν το «ανήθικο πάρτι» στο προσφυγικό


Επιμένουν στις απευθείας αναθέσεις

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επιμένει η κυβέρνηση στην… παρέκκλιση κάθε κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τα κονδύλια του προσφυγικού, δημιουργώντας υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες. Ενώ οι Ευρωπαϊκές Αρχές (OLAF) ξεσκονίζουν την Ελλάδα, ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί να νομοθετήσει υπέρ της πλήρους διαφάνειας κάνει ακριβώς το αντίθετο!

Πιο συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή επιτρέπουν τη μίσθωση κατάλληλων ιδιωτικών ακινήτων απλώς με υπουργική απόφαση, δίχως δηλαδή να υπάρξει σχετική προκήρυξη ή διαγωνιστική διαδικασία. Μάλιστα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωσης, διαχείριση, εποπτεία ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του Δημόσιου ή ιδιωτικούς.

Την ίδια ώρα, «νομιμοποιούνται» και πλέον μπορούν να πληρωθούν οι μισθώσεις που υπογράφτηκαν και πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ή από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου.


Το πλέον, όμως, σημαντικό και το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα είναι ότι παρατείνεται για ένα ακόμη έτος, η εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας:

- Σύναψη δημοσίων συμβάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ κλπ) για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων

- Απόσπαση προσωπικού του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ καθώς και τη διάθεση ή πρόσληψη με όμοιες συμβάσεις πολιτών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτών που εργάζονται σε διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με τις προσλήψεις το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι θα τοποθετηθούν ακόμα 350 νέοι Υπάλληλοι με το κόστος μισθοδοσίας να φτάνει τα 6,1 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που κατά το Υπουργείο η παράταση των συμβάσεων αγγίζει τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ! Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες που γίνονται κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί, υπογραμμίζει το ΓΛΚ, διότι εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα.

Τέλος, με το ίδιο νομοσχέδιο επανακαθορίζονται επιμέρους ζητήματα αναφορικά με τη χορήγηση μόνιμης άδειας επενδυτή (χορήγηση και σε ενήλικες που αποκτούν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ).

Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο εδώ.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]