Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκτός διδακτέας ύλης πατρίδα, οικογένεια… πατριωτισμός και θρησκεία!


Πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου τον Μακεδονικό αγώνα.

Όπως αποδεικνύεται από τις αναρτημένες φωτογραφίες το επόμενο βήμα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, είναι η αφαίρεση από το βιβλίο της Πολιτικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου το κεφάλαιο που αναφέρεται σε θεμελιώδεις αξίες του Ελληνικού Λαού, δηλ η Ελληνορθόδοξη παράδοση, η οικογένεια, ο πατριωτισμός και η φιλοπατρία!

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια για την αυτονόητη σοβαρότητα αυτή της απόφασης όμως θα πρέπει να υπενθυμιστεί στους «φωστήρες» που είχαν την ιδέα να αφαιρέσουν από το βιβλίο τα παραπάνω ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων είναι κατοχυρωμένος στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας εκτός και εάν τον αφαιρέσουμε και από το Σύνταγμα γιατί δεν μας αρέσει η λέξη και η έννοια που ενσωματώνει!


Δείτε τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου (πρώην Εθνικής ) Παιδείας



Μαλκίδης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]