Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του Κ. Κατσίφα - Αυξημένα τα μέτρα στα σύνορα


Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιείται σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στους Βουλιαράτες, θα γίνει η κηδεία του Κωσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σκοτώθηκε σε ένοπλο επεισόδιο με την αλβανική αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακκαβιά, είναι αυξημένα καθώς το πρωί αναμένεται να περάσουν στη γειτονική χώρα δεκάδες λεωφορεία με κόσμο από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Γιάννενα, που θα παραστεί στην κηδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 2.000 άτομα θα βρίσκονται εκεί, ενώ κομβικό είναι το σημείο του ελέγχου διαβατηρίων.

Εξάλλου, από χτες το βράδυ, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία, είναι σε επιφυλακή. Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Παράλληλα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη έχουν από το πρωί καλέσει όσους Έλληνες πολίτες μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, οι αλβανικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές Ελλήνων, λίγο πριν την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες,.

Αρχικά το αλβανικό faxweb μετέδωσε πως οι προσαγωγές είναι 2, αργότερα ανέβασε τον αριθμό σε 3, ενώ γίνεται αναφορά για 4 συνολικά προσαγωγές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Η σορός του Κ. Κατσίφα παραδόθηκε εχθές από το νεκροτομείο Τιράνων στην οικογένειά του, αφότου οι αλβανικές αρχές άναψαν το «πράσινο φως» για την παραλαβή του. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του 35χρονου είχαν μεταβεί από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα.

Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας η οποία ζει δραματικές στιγμές. Η σορός του 35χρονου έφτασε στις 6.00 το πρωί στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]