Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τον εθνικό ύμνο το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα


Σείστηκε η γη στη Βόρεια Ήπειρο

Περίπου 2.000 άνθρωποι με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια, έσπευσαν στις Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που πριν από 12 ημέρες εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στην καρδιά από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.


Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα. Με την κραυγή «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και με τον εθνικό ύμνο, η σορός μεταφέρθηκε υπό την σκέπη της ελληνικής σημαίας στο κοιμητήριο του χωριού. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ετάφη λίγη ώρα αργότερα στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου που τόσο αγάπησε, με χιλιάδες κόσμου να τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Η σορός του Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία, κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί για τις 14.00 το μεσημέρι και από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χωριό για να αποχαιρετήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ συχνά οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν το σύνθημα: «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής και μάλιστα σχημάτισαν με πέτρες τις λέξεις Αθάνατος και Ήρωας.


























Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]