Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της


Η νομική σύμβουλος του Γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με αίτηση κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου ζητά την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για το οικονομικό έτος 2011-12.

Η αίτηση της Βασιλικής Θάνου, η οποία συζητήθηκε στο Μισθοδικείο, στρέφεται κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου, με την οποία ζητεί την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος.

Κύκλοι που έχουν γνώση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η απόφαση που θα εκδοθεί θα είναι θετική υπέρ της, λόγω της έως τώρα πάγιας νομολογίας του Μισθοδικείου, πάνω στο ζήτημα της φοροαπαλλαγής του 25%.


Σημειώνεται ότι Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου, που έχει κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η φοροαπαλλαγή αυτή, τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δικαστές, έχει καταργηθεί, με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση.

Το Μισθοδικείο, μετά την συζήτηση επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται, λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό, να είναι θετική για την Βασιλική Θάνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]