Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέμει τώρα η κυβέρνηση για «ατύχημα» στα εθνικά θέματα!


Σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα στο ΥΠΕΞ για τον Κατσίφα και το Μακεδονικό, αλλά κυρίως για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας

Ρεπορτάζ Ανδρέας Κούτρας

H κυβέρνηση φοβάται ένα... ατύχημα στα εθνικά θέματα που θα μπορούσε, όπως λένε και στελέχη της, να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και συνδέεται με τις εκλογές, αλλά η τουρκική προκλητικότητα και οι απειλές πολέμου της Αγκυρας προβληματίζουν ακόμη περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά και για τις εξελίξεις στην εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αστυνομικές Αρχές, μετέβη χθες στο υπουργείο Εξωτερικών και συμμετείχε σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των υπόλοιπων μελών της πολιτικής ηγεσίας, καθώς επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αναλυτική ενημέρωση στον πρωθυπουργό για την τουρκική κινητικότητα στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για τις επιδιώξεις της Αγκυρας με την έξοδο του γεωτρύπανου «Πορθητή» ανοιχτά της Αττάλειας.


Οι Τούρκοι απειλούν με «casus belli» σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων μας στα 12 ναυτικά μίλια και προβαίνουν συνεχώς σε κινήσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Χθες, ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τη ρητορική του ότι «όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να πετύχει κανένα σχέδιο που δεν θα υπάρχει η τουρκική και η ΤΔΒΚ», και έριξε στο... τραπέζι την ενίσχυση της άμυνας της Τουρκίας με την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων S-400. «Με την εγκατάσταση των S-400 η Τουρκία αποκτά σημαντική αντιαεροπορική άμυνα» είπε, αλλά δηλώσεις τέτοιου τύπου μάλλον υπέρ της Ελλάδας είναι.

Τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, απασχόλησαν επίσης ο αλβανικός εθνικισμός και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στο χωριό Βουλιαράτες. Οι Αλβανοί όχι μόνο δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς, αλλά προκαλούν και ζητούν τα ρέστα καλώντας την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες για να της επιδώσουν διάβημα διαμαρτυρίας, κάνοντας ταυτόχρονα εμπρηστικές δηλώσεις, με πρώτο και καλύτερο τον Εντι Ράμα. Το γεγονός φαίνεται να προκαλεί ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας. Τέλος, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια, αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αλίμονο θα χάσει ο τουρκαλβανός και η συμμορία του τις καρέκλες τους, την καλοπέρασή τους και την κονόμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]