Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κερκόπορτα από τον Ζάεφ για πολέμους (!) απελευθερωτικούς


Η πονηρή τροπολογία που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και αφήνει ανοιχτό παράθυρο στον αλυτρωτισμό

Την πρώτη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών είχαμε και επισήμως από τη FYROM. Παρά τις δεσμεύσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι θα αποκοπεί από την αναθεώρηση κάθε είδους «αλυτρωτισμός», κάτω από τις πιέσεις των «προθύμων» που προσχώρησαν στη συμμαχία του «ναι» ανοίγει και πάλι το παράθυρο του αλυτρωτισμού. Και αυτό διότι στις τροπολογίες που κατέθεσε χθες και εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιό του περιέχεται η παρακάτω:

«Πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται ότι η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους»! Να σημειώσουμε ότι οι πιο σκληροί πυρήνες του αλυτρωτισμού της FYROM βρίσκονται στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Αν αναλογιστούμε δε ότι ένα σημαντικό τμήμα της FYROM κατοικείται από Αλβανούς, τότε αυτή η αναφορά παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για όσους θέλουν να εγείρουν ζητήματα με τη χώρα μας.


Παράλληλα, ενώ τα Σκόπια είχαν συμφωνήσει ότι παντού θα αναφέρονται ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αποφάσισαν να εξαιρέσουν (άρθρο 36) ακόμη ένα σημείο του αναθεωρημένου Συντάγματός τους για λόγους ιστορικότητας, όπου θα αναφέρονται ως «Μακεδονία»! Οπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο: «Η Δημοκρατία εγγυάται συγκεκριμένα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και σε όλους τους “Μακεδονικούς” εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, στους αναπήρους πολέμου, σε εκδιωγμένους και φυλακισμένους για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του “μακεδονικού λαού” και της “μακεδονικής” πολιτειακής υπόστασης όσο και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς μέσα υλικής και κοινωνικής διαβίωσης. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται από τον νόμο»!

Η δεύτερη τροπολογία αφορά το προοίμιο του Συντάγματος με εξειδίκευση στην αναφορά στην ASNOM (σ.σ.: Αντιφασιστική Συνέλευση για τη Λαϊκή Απελευθέρωση της «Μακεδονίας», από το 1944), ενώ στο προοίμιο του Συντάγματος θα αναφέρεται πλέον και η ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας από το 2002, με την οποία δόθηκε τέλος στις ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα τότε μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Στην τρίτη τροπολογία προστίθεται στο Σύνταγμα η αναφορά ότι η χώρα σέβεται την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των γειτονικών χωρών.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Πέραν του ότι επιβεβαιώνεται η μακεδονική ταυτότητα, αναφέρεται ότι η χώρα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών της που κατοικούν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθεί τους δεσμούς τους με την πατρίδα τους»"


    Αρα, οι "Μακεδονες" ομογενεις θα εχουν δικαιωμα να διατυμπανιζουν την "μακεδονικη" ταυτοτητα

    τους οπως και το δικαιωμα εκμαθησης της "μακεδονικης" γλωσσας στο εκαστοτε κρατος διαμονης τους!

    Αυτο προφανως θα ισχυει και για την Ελλαδα,αφου και στην πατριδα μας καποιοι αυτοπροσδιοριζονται

    ως "εθνικα Μακεδονες"!

    Αρα θα ειμαστε υποχρεωμενοι να σεβαστουμε την "ταυτοτητα" και την "γλωσσα" τους!

    Και αυτοματως, θα ειμαστε υποχρεωμενοι να τους σεβαστουμε ως "εθνικη μακεδονικη μειονοτητα"!

    Οποτε ,αναγκαστικα η Ελλαδα υποχρεωνεται να αναγνωρισει "μακεδονικη" μειονοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]