Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ως προς τα εθνικά, η ώρα της λογοδοσίας κείται εγγύς


Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά

Η διαρκής δομική σταθερά του ελλαδικού κράτους, και δη μεταπολιτευτικά, ως κουλτούρα, αλλά και ως άξονας στην εκπαίδευση να καλλιεργούνται ο αφελληνισμός, η εθνική αποδόμηση, η λυσσαλέα διάρρηξη της ιστορικής μνήμης, η κατασυκοφάντηση της ορθοδόξου παραδόσεως, η κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας δημιούργησε μια διανοητικώς ακρωτηριασμένη γενιά, άνευ ουδενός συλλογικού οράματος για το μέλλον, δίχως εθνική αυτεπίγνωση και συνείδηση του παρελθόντος, με αποτέλεσμα να καθίσταται έρμαιο οιουδήποτε προπαγανδιστή παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια, αποβλέποντας σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις.

Οι μηχανισμοί εννοιολογικής αποσάθρωσης του έθνους και κατασυκοφάντησής του ηχούν μέχρι και σήμερον, όπου όποιος αρθρώνει δημόσιο λόγο περί του έθνους εξομοιώνεται με «ναζιστή» και του προσάπτεται το στίγμα του ακραίου, παρά το γεγονός ότι το έθνος, όπως και η πατρίδα, συνιστά περίπυστη αρχή και θεμελιώδη αξία, η οποία ανυπερθέτως κατοχυρώνεται ρητώς στον υπέρτατο νόμο του κράτους μας, το Σύνταγμα.

Σταχυολογώ, λοιπόν, ενδεικτικώς: Αρθρο 1, παράγραφος 3: «Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Αρθρο 16, παρ. 2: «Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως». Αρθρο 120, παρ. 2: «…η αφοσίωση στο Σύνταγμα και στην πατρίδα αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση των πολιτών».


Ως εκ τούτου, λοιπόν, η δημοκρατία, η πατρίδα, το έθνος και το Σύνταγμα αποτελούν έννοιες αξεδιάλυτα συνυφασμένες μεταξύ των. Εξ αυτού του λόγου, η παράγραφος 4 της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος, του άρθρου 120, αναγνωρίζει το δικαίωμα αντίστασης των πολιτών κατά οιουδήποτε επίδοξου πραξικοπηματία επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμά μας, σφετεριζόμενος τη λαϊκή κυριαρχία.

Εν ολίγοις, λοιπόν, η αγάπη για το έθνος και την πατρίδα μάς καθιστά συνειδητούς πολίτες με αντιστασιακό φρόνημα, ενάντια στον μηδενιστικό ολοκληρωτισμό της ουτοπίας του μονολιθικού κομμουνισμού, με όλα τα δογματικά ανυπόστατα παρελκόμενα της «πάλης των τάξεων» και του «διεθνούς προλεταριάτου».

Εάν δεν είμαστε Ελληνες και είμαστε μόνον προλετάριοι, έχοντας απολέσει τη φυσική μας πατρίδα ή τις αξίες του απανταχού οντολογικώς έθνους μας, αφενός μεν αποπνευματικοποιούμαστε παραχρήμα, αποσυνδεόμαστε από τις ρίζες των προπατόρων μας και μεταλλασσόμαστε σε αμιγώς καταναλωτικά άτομα, αφετέρου δε δεν τιμούμε τη μνήμη των ηρώων του παρελθόντος, οι οποίοι θυσίασαν τα πάντα για να είμεθα εμείς σήμερα ελεύθεροι και εθνικώς αξιοπρεπείς.

Εν κατακλείδι, η ιδεοληψία της Αριστεράς συνιστά μια αποτυχημένη επί τη πράξη ουτοπία, απόηχος του «Σιδηρού Παραπετάσματος». H μόνη αξία της είναι ο ολοκληρωτικός πειθαναγκασμός των αδαών μαζών για να εφαρμόζουν οι ταγοί τους το ακριβώς αντίθετο επ’ ωφελεία των ολίγων - η προσφιλής και διαχρονική πολιτική διγλωσσία της Aριστεράς. Tρανή απόδειξη, ότι η σημερινή κυβέρνηση λέγει διαρκώς «ναι» σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα - ως προς τα εθνικά τώρα… η ώρα της λογοδοσίας κείται εγγύς.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άν ισχύει αυτό [που κατά τήν γνώμη μου ισχύει] https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/724601_ashima-nea-gia-pa-pn-kleidonoyn-aigaio-amesogeio-oi-toyrkoi-me κλάψε μας μάνα κλάψε μας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ομως και αυτη η ειδηση ,Πανο:

      https://www.pronews.gr/kypros/724549_ihiro-minyma-tel-aviv-pros-agkyra-ean-apeilisete-tin-kypro-tote-einai-san-na-apeileite

      "Με τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ότι θα απαντήσει στρατιωτικά σε περίπτωση που οι τρεις χώρες προχωρήσουν σε εκμετάλλευση του τεμαχίου 7 στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το γενικότερο κλίμα που φτιάχνει η Άγκυρα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ο Ισραηλινός υφυπουργός ήταν σαφής:

      «Η απειλή κατά της Κύπρου είναι απειλή κατά της τριμερούς», είπε μεταξύ άλλων ο Oren κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, στην Λευκωσία."

      Διαγραφή
  2. "Ως εκ τούτου, λοιπόν, η δημοκρατία, η πατρίδα, το έθνος και το Σύνταγμα αποτελούν έννοιες αξεδιάλυτα συνυφασμένες μεταξύ των"


    ....μεσα σε αυτες τις εννοιες υπαρχουν η Ιστορια και η Ορθοδοξια!

    Το αρθρο 16 ειναι ξεκαθαρο:

    Αρθρο 16, παρ. 2: «Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως»

    Χωρις γνωση Ιστοριας δεν υπαρχει εθνικη συνειδηση και χωρις Ορθοδοξια δεν υπαρχει θρησκευτικη

    συνειδηση.

    Ο αρθρογραφος οφειλει να συμπεριλαβει ΟΛΕΣ τις πολιτικες "δυναμεις" που κυβερνησαν και οχι μονο

    την "Αριστερα"!

    Η "Αριστερα" βαζει απλως το κερασακι στη τουρτα, αλλα η τουρτα ειναι ετοιμορροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η στρεβλότητα στην κριτική μας απέναντι στην σημερινή πραγματικότητα είναι τόσο διάχυτη που τείνει να διαμορφώνει μέσα από την εκτεταμένη παραδοχή της απο το σύνολο της κοινωνίας μας αναπαράγει εκείνα τα λαθεμένα συμπεράσματα που διαμορφώνουν με την σειρά τους εκείνες της προϋποθέσεις που ιστορικά έγιναν επαναλαμβανόμενα μεγάλες εθνικές καταστροφές.
    Η υποκειμενική προσεγγίσει καταλογισμού ευθυνών στον ένα ή άλλον παράγοντα ομαδοποιεί,χρωματίζει,και κομματικοποιεί δογματικά και αποπροσανατολιστικά κάθε προσπάθεια στοιχειοθέτησης γεγονότων,συνθηκών,επιδράσεων,αλληλεπιδράσεων,συσχετισμών σε πολιτικό,γεωπολιτικό,πολιτισμικό,ιδεολογικό επίπεδο.
    Το εύκολο είναι είναι να υπάρχει μία στείρα αντιπαράθεση χρωμάτων,εμένα μου αρέσει το πράσινο,εσένα άγνωστε αναγνώστη;
    Υπερασπίζομαι το ότι μου αρέσει το πράσινο αλλά δέχομαι και το δικαίωμα η αντανάκλαση ενός άλλου χρώματος να αρέσει στον άλλον.
    Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι παραδέχομαι ότι το πράσινο που βλέπω δέν μπορώ ούτε να το γευτώ,ούτε να το μυρίσω,επίσης δέν ξέρω άν μου κάνει σε τίποτα καλό ή κακό.
    Και εδώ μπαίνει το απόλυτο ερώτημα που διαμορφώνει στην κάθε μας κρίση,γιατί μα επιμένω να σε πείσω για κάτι που δέν γνωρίζω ότι είναι έτσι ή αλλιώς.
    Βουτηγμένοι ώς τον λαιμό σε μία ιδεαλιστική εικονική πραγματικότητα προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις,θέσεις και αντιλήψεις οι οποίες βασίζονται στης πέντε αισθήσεις σας.
    Λέει ο αρθρογράφος ο κομμουνισμός,η αριστερά πράττει αυτό ή το άλλο ως κυβέρνηση,ξεχνά ότι η κυβέρνηση Συριζα δέν κυβερνά μόνη της!!!
    Αφού σύν-κυβερνά με έναν εταίρο που είναι Δεξιά!
    Το πρόβλημα είναι η λαθεμένη διαπίστωση του που φαινομενικά τον οδηγεί στην διαπίστωση πως ο κομμουνισμός έχει την εξουσία!!!
    Μα και μόνος να κυβερνούσε ο Σύριζα δέν εφάρμοζε ποτέ ένα σύστημα οικομικό-πολιτικό βασισμένο στον Μαρξισμό.
    Υποστηρίζω λοιπόν μία λογική που βασίζεται στην προσωπική μου διαπίστωση πως όλοι είναι εναντίων όλων χωρίς να ξέρουν την πραγματική αιτία γιατί συμβαίνει αυτό.
    Υποθέσεις μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες που μπορεί ο καθένας μας να αναφερθεί,να στηρίξει,να εξηγήσει απόλυτα όμως μπορεί;
    Η διαλεκτική είναι ουσιαστικά νεκρή στην εικονική πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας στην κοινωνία μας.
    Τα αυτονόητα τείνουν να γίνονται ολοένα δυσνόητα και οι απαντήσεις γίνονται μαζικοποιημένες κονσερβοποιημένες αποσπασματικές πληροφορίες.
    Η ελαστικοποίηση ουσιαστικά της Ποίησης έχει αντικαταστήσει την αρχαιοελληνική έννοια του ολυμπιακού αθλήματος με μαζικοποιήσει της σκέψης του Ανθρώπου στερώντας Του κάθε θετικότητα και απελευθερώνοντας κάθε αρνητικότητα του.
    Ο Άνθρωπος εξελίσσεται πλέον μόνο και μόνο ώς καταναλωτικό είδος σε έναν υπό διαμόρφωσή πολιτισμό που ώς κορωνίδα του έχει το κέρδος και μόνο το κέρδος.
    Αυτός όμως δεν αποκομίσει ΤΙΠΟΤΑ.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]