Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόκληση! Ασκούν δίωξη στον νεκρό Κατσίφα


Οι Αλβανοί σχηματίζουν δικογραφία κατά του Κ. Κατσίφα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Εξακολουθούν να τραβάνε το σχοινί οι αλβανικές Αρχές, έξι ημέρες μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας στο χωριό Βουλιαράτες. Ενώ η οικογένεια του αδικοχαμένου 35χρονου δεν έχει παραλάβει ακόμα τη σορό του και ταυτόχρονα βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος, οι Αρχές στην Αλβανία συνεχίζουν τις προκλήσεις, αφού αποφάσισαν να σχηματίσουν δικογραφία (!) σε βάρος του νεκρού!

Οι κατηγορίες που... βαρύνουν τον Κωνσταντίνο είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η εξοργιστική αυτή απόφαση των Αλβανών, που προσβάλλει ακόμη μία φορά τη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου της οικογένειας. Ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επεσήμανε ότι συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά ο σχηματισμός δικογραφίας κατά του 35χρονου από την αλβανική Δικαιοσύνη, και ζήτησε να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μάλιστα, χθες ο πατέρας του θύματος Ιωάννης Κατσίφας επρόκειτο να μεταβεί στα Τίρανα όχι για να παραλάβει τη σορό του γιου του, αλλά για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που αναμένεται ότι θα «ξεκλειδώσει» την παράδοση του νεκρού ομογενούς στην οικογένειά του... Παράλληλα ο εισαγγελέας Τιράνων φέρεται ότι αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο...


Απόκρυψη στοιχείων

Φυσικά, πλέον κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τις αλβανικές Αρχές, που από τη στιγμή της δολοφονίας του 35χρονου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποκρύψουν στοιχεία αλλά και για να καθυστερήσουν τις διαδικασίες για την ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Πάντως, το πιο εξοργιστικό είναι η μέχρι στιγμής άρνηση της αλβανικής πλευράς να παραδώσει στους συγγενείς του Κωνσταντίνου τη σορό του.

Αυτή η κωλυσιεργία από τις Αρχές της Αλβανίας είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη. Οχι μόνο δίνει την εντύπωση -που πλέον αρχίζει και μετατρέπεται σε βεβαιότητα- ότι στόχος είναι να υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης, αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι η αλβανική πλευρά «τρέμει» το ενδεχόμενο να μετατραπεί η κηδεία του Κωνσταντίνου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις των αρχών της γειτονικής χώρας.

Στους Βουλιαράτες Ελληνας αξιωματικός για έρευνα

Με απίστευτη καθυστέρηση -και με αποκλειστική ευθύνη των αλβανικών Αρχών- μετέβη χθες στη γειτονική χώρα, πέντε εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, για να συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του 35χρονου.

Το αίτημα καθυστέρησε πολύ να γίνει αποδεκτό από τα Τίρανα, γεγονός που προφανώς εντάσσεται στη γενική κωλυσιεργία των γειτόνων, που έχει εξοργίσει την οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου. Αστυνομικές πηγές εκφράζουν πάντως τη δυσπιστία τους για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας αποστολής, υπό τις -δεδομένες- συνθήκες παντελούς έλλειψης πνεύματος συνεργασίας που έχουν επιδείξει οι αλβανικές Αρχές.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές κρατούν μικρό καλάθι για την αξία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, καθώς, όπως τονίζουν, ο αστυνομικός που μεταβαίνει στην Αλβανία θα έχει παθητικό ρόλο στην προανακριτική διαδικασία και δεν θα έχει δικαίωμα παρέμβασης. Οι μεθοδεύσεις, άλλωστε, της αλβανικής πλευράς δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]