Ο Μακρυχέρης Γκρούεφσκι και ο αμερικανός φίλος των Αλβανών
Τελικά, υπάρχει χώρα χωρίς μακρυχέρηδες πολιτικούς; Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, πριν διαφύγει στο εξωτερικό είχε αδειάσει και τους 35 λογαριασμούς, που τηρούσε σε πέντε τράπεζες των Σκοπίων, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.
Επιβεβαιώνεται η φήμη, ότι τον άφησαν να φύγει, για να μη τον έχουν μέσα στα πόδια τους, και με συνεχείς διαδηλώσεις για την αποφυλάκισή του. Άλλωστε, ενισχύεται και η θέση του Ζάεφ, έχοντας αντίπαλο κόμμα, του οποίου ο πρώην αρχηγός είναι καταζητούμενος φυγάδας, με λογαριασμούς στην Δικαιοσύνη.
Πάντως, το γεγονός ότι απέσυρε ο Γκρούεφσκι όλες τις καταθέσεις του -άκου, 35 λογαριασμοί, ο αθεόφοβος- προκάλεσε την οργή των πολιτών για την αδυναμία των Αρχών να αντιμετωπίσουν αυτό το έγκλημα. Δύο μήνες πριν από τη φυγή του από τη χώρα και το αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία, έκανε την δουλειά ο Γκρούεφσκι, δίχως να του γίνει καμία παρατήρηση.
Ενώ λένε ότι θέλουν να ενταχθούν στη Δύση, δηλαδή να ενσωματωθούν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που προϋποθέτει χαλιναγώγηση των ιμπεριαλιστικών προθέσεων, ο Πρόεδρος της Αλβανίας μετέβη στα Σκόπια και στην "οικογενειακή φωτογραφία" με τους πολιτικούς των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ σχημάτισαν άπαντες με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, του αλβανικού αλυτρωτισμού της "Μεγάλης Αλβανίας".
Να προσέχει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας, αν το αντιλήφθηκε, ότι στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, ένας στενός φίλος των Αλβανών, ο γερουσιαστής Έλιοτ Ένγκελ, θα γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σώματος στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Ένγκελ, έχει φωτογραφηθεί χαρούμενος σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό της "Μεγάλης Αλβανίας".
Ο αλβανικός Τύπος γράφει ότι «αυτό θα οδηγήσει στην ανάληψη μιας θέσης στην εξωτερική πολιτική του Καπιτωλίου, από έναν άνθρωπο που εργάζεται σκληρά επί 30 χρόνια για το αλβανικό ζήτημα, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τους Αλβανούς όπου και αν ζουν, για την ειρήνη και δημοκρατία στα Βαλκάνια. Από τη νέα αυτή θέση, θα έχει περισσότερη ευχέρεια και ισχύ να μας βοηθήσει στο έργο μας», σημειώνεται.
Και ενώ εδώ και καιρό βαδίζουμε από αποτυχία σε αποτυχία στις σχέσεις μας με όλους τους γείτονες, εξακολουθούμε να μη έχουμε υπουργό Εξωτερικών, να ενδιαφερθεί τουλάχιστον, για όλες τις ελλείψεις του παλαιότερου αλλά και πρόσφατου παρελθόντος.
Όπως κατήγγειλε και ο Π. Καμμένος, η Ελλάδα έδειξε πάλι ότι στερείται μηχανισμού έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης ακόμη και σε ευαίσθητες εκτός συνόρων μας περιοχές. Αλλά, και εξακολουθεί να στερείται θεσμικού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων. Το είδαμε αυτό στην πυρκαγιά στο Μάτι. Θα μου πεις, αφού δεν υπάρχει βούληση, προς τι η συζήτηση;
Πάντα βέβαια υπάρχει η ελπίδα, ότι κάποιος με πατριωτική ευαισθησία θα αντιληφθεί ότι η όλη συμπεριφορά μας έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, με όλους τους γείτονες, και θα επιδιώξει αντιστροφή της καθοδικής πορείας.
Είχε πει ο Δημοσθένης στους Αθηναίους: «Βρίσκονται σε τέτοια εγκατάλειψη και σε τέτοια χάλια τα πράγματα, ώστε ακόμη όσοι μιλούν από τούτο το βήμα πρότειναν συνειδητά τα πιο βλαβερά μέτρα κι εσείς τα ψηφίζατε, πάλι δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε χειρότερη θέση».
Καλλισθένης εν δήμω
Voria
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...