Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι πατούν τώρα πόδι και στην «αλβανική Ριβιέρα»!


Ο στόχος του νέου τουρκικού προξενείου στον Αυλώνα
Υπάρχουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων της Τουρκίας στην Αλβανία


Την ώρα που η ελληνική διπλωματία συνεχίζει να ξοδεύει «πολιτικό κεφάλαιο» για να εξυπηρετήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αυτή εξακολουθεί να στρέφεται ολοένα περισσότερο στην Τουρκία.

Η γειτονική μας χώρα (που έχει δώσει μέχρι και ναυτική βάση στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό για να εξυπηρετηθούν τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας για περικύκλωση των ελληνικών δυνάμεων) δεν σταματά να συσφίγγει τις σχέσεις της με την Τουρκία, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της ελληνικής πλευράς.

Ως εκ τούτου, καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το γεγονός ότι την Πέμπτη στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Βουλής της Τουρκίας Μουσταφά Σεντόπ και του Αλβανού ομολόγου του Γκραμόζ Ρούτσι.

Άνοιγμα νέου προξενείου της Τουρκίας στον Αυλώνα

Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν το άνοιγμα του νέου γενικού προξενείο της Τουρκίας στην Αλβανία – συγκεκριμένα, στον Αυλώνα. Ο Σεντόπ ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η λειτουργία του και έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες για να ανοίξει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο προξενείο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή που ονομάζεται «αλβανική Ριβιέρα» και η οποία αναπτύσσεται, σύμφωνα με καταγγελίες και Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, διά των σχέσεων της αλβανικής κυβέρνησης με «απόμαχους» της αλβανικής μαφίας, που επανακάμπτουν στη χώρα ως «επενδυτές».

Ο Σεντόπ αναφέρθηκε στις οικονομικές και τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τόνισε ότι ο όγκος συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών είναι περίπου 0,5 δισεκατομμύρια δολάρια και υπάρχουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων της Τουρκίας στην Αλβανία. Συμπλήρωσε ότι εκτιμά πως ο όγκος του διμερούς εμπορίου σε λίγα χρόνια θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας χαρακτήρισε την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο του ΝΑΤΟ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αλβανίας Γκραμόζ Ρούτσι στις δηλώσεις του τόνισε πως η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος του ΝΑΤΟ και της Αλβανίας, και πως οι δύο χώρες εργάζονται εντατικά για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ρούτσι πρόσθεσε ότι η ένταξη στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ένας μη αναστρέψιμος και μόνιμος προορισμός και για τις δύο χώρες.

Από τις δηλώσεις αυτές καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς θα σημάνει για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.: Την ύπαρξη ακόμη μίας φιλοτουρκικής φωνής, που θα παραλύει κάθε ελληνική προσπάθεια να βρει στήριξη από τις Βρυξέλλες.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]