Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαυρόγατες...


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Το κακό πρέπει να είσαι ικανός να το εντοπίσεις και διατεθειμένος να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, αλλιώς σε αφανίζει, πόσο μάλλον αν τα κακά που ταλανίζουν την Ελλάδα τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια είναι 3 + 1: Διαφθορά, Αδικία, Θεσμική Καταλήστευση + Θεσμική Παραβατικότητα. Και κάτι που θα προσθέσω: ο "μαυρογατισμός" των σημερινών κυβερνώντων...

Εκτός λοιπόν εκείνων που θα αναφερθούν στη συνέχεια, θα ήταν, θεωρώ, μέγιστη παράλειψη να μην αναφερθεί το γεγονός πως απέναντί μας έχουμε... "μαυρόγατες", ειδικές στις πλημμύρες με πολλά θύματα, καταποντισμούς και φονικές πυρκαγιές με εκατόμβες θυμάτων. Ενώ, από την άλλη, οι ιθύνοντες αυτής της θρασύτατης κυβέρνησης φθάνουν σε σημείο να καθυβρίζουν και να ειρωνεύονται τους νεκρούς... Πόση κακεντρέχεια και πόσους εξευτελισμούς μπορεί ν' αντέξουν ακόμα αυτός ο δύσμοιρος λαός και οι ιθαγενείς του;

Από την έλευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκείνη την αποφράδα περίοδο, που στιγμάτισε την Ελλάδα, αυτά τα 3 + 1 κακά -οι πληγές Τσίπρα- δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας, όλο και περισσότερο, χωρίς ποτέ κανείς να μπορεί να ισχυριστεί ότι τουλάχιστον ως προς κυρίως την πρώτη παράμετρο τα πράγματα στο παρελθόν ήταν καλύτερα!

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι αρκετοί ακόμα πολίτες αδυνατούν ν' αντιληφθούν τις αιτίες που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή... αριστερόστροφη κατάντια. Ποτέ δεν φταίνε εκείνοι, αλλά τα βάζουν πάντα με όλους τους άλλους, που δεν φέρονται και σκέπτονται όπως οι ίδιοι... ως υπαίτιους του δράματος που η χώρα βιώνει. Και έτσι, αντί τα πράγματα να βελτιώνονται, όλοι μαζί παρασυρμένοι από την ηλιθιότητα κάποιων, είτε παραμένουμε στάσιμοι σε πολλά θέματα, είτε σε άλλα συνεχίζουμε την κατιούσα προς το βάραθρο σε μια συνολική πορεία προς τον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα!


Η Ελλάδα, δυστυχώς, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης βάσει του δείκτη που καθρεφτίζει την αντίληψη που υπάρχει για τη διαφθορά σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και βασίζεται στην ανάλυση ευρωπαϊκών οργανισμών για τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα... και όχι μόνο. Η Ελλάδα τοποθετείται στην ίδια ομάδα κρατών με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Τσεχία και η Κύπρος!

Στην Ελλάδα του Τσίπρα, του Πολάκη, του Παππά και των λοιπών άρρηκτα συνδεδεμένων μεταξύ τους συντρόφων, έχει επανέλθει και κυριολεκτικά γιγαντωθεί το φαινόμενο της διαφθοράς... της καταβολής, δηλαδή, μικρότερων μεν ποσών από παλιά, αλλά αυτήν τη φορά πληρώνουν οι πάντες, για να σταθεροποιηθεί ο τζίρος στα πρότερά του μεγέθη, σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την ταχύτερη, καλύτερη και πιο σίγουρη εξυπηρέτηση. Τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα τελευταία δηλαδή 3,5+ χρόνια, το πρόβλημα αυτό έδειχνε να έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο η πραγματικότητα δείχνει άλλα, άκρως ανησυχητικά πράγματα, μιας και πέρα από τη διαφθορά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχει και η διαφθορά του πολιτικού κόσμου, αυτού του συγκεκριμένου δηλαδή που υφάρπαξε την εξουσία... υποσχόμενος δήθεν "κάθαρση". Αλλά μόλις ένιωσε σταθεροποιημένος και έμαθε τα κατατόπια και τις μεθόδους, όταν δηλαδή δημιούργησε μηχανισμούς, πλάι στο παλαιό σκεβρωμένο ηθικά σύστημα του άλλοτε κραταιού και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ... τότε ξεκίνησε το έργο της πολιτικοκοινωνικής ασυδοσίας! Και ο χρηματισμός δεν είναι η μόνη μορφή διαφθοράς. Ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του... δηλαδή όταν επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, κάτι που σήμερα συμβαίνει κατά κόρον, όταν διορίζει μαζικά τους αφισοκολλητές του στο δημόσιο, όταν κάνει τα στραβά μάτια σε παρανομίες και οφθαλμοφανείς παρατυπίες, ή όταν, σε τελευταία ανάλυση, δεν βάζει πρώτο στη λίστα προτεραιοτήτων του το δημόσιο συμφέρον. Σε όλα τα προαναφερθέντα, η κυβέρνηση Τσίπρα απλά υπερθεμάτισε και όντως ήταν "καλύτερη" και πιο επαγγελματικής παλαιάς κοπής από όσες διέπρεψαν...

Το δεύτερο κακό που μαστίζει την Ελλάδα είναι η αδικία που πλέον αποτελεί έμβλημα της κυβέρνησης Τσίπρα! Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής τους, έπεσαν σαν τις "ύαινες" πάνω σε ανθρώπους με πολλά ακαδημαϊκά πτυχία και φήμη, με έργο καταγεγραμμένο, να τους διώξουν, χωρίς καν να τους δώσουν τη νόμιμη αποζημίωση που δικαιούνταν και να τους αντικαταστήσουν με αμόρφωτους από το "ταγάρι" προτιμήσεών τους!

Έδιωξαν με πολλούς αριστερούς τρόπους χιλιάδες απλούς αλλά εξειδικευμένους εργαζόμενους, για να τους αντικαταστήσουν με καθαρίστριες, κομμώτριες και ανειδίκευτους, διότι μόνον αυτούς είχα στη φαρέτρα της άλωσης του δημοσίου... υποβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ολόκληρο τελικά τον δημόσιο τομέα! Έβαλαν, για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, βασισμένοι σε νόμο του '50, καθαρίστρια-μεροκαματιάρα, για 15 χρόνια φυλακή, επειδή πριν 25 χρόνια είχε παρουσιάσει απολυτήριο έκτης δημοτικού, και είχε βγάλει μόνο την πέμπτη, όπως και ιπτάμενο διασώστη του ΕΚΑΒ, σε 13 χρόνια φυλάκιση, επειδή είχε παραποιήσει κατά μισή μονάδα το απολυτήριο λυκείου, που δεν έπαιζε και κανένα ρόλο στην πρόσληψη, αλλά είχε πολλά άλλα πτυχία και ήταν βραβευμένος για την αυταπάρνηση που είχε επιδείξει σε διασώσεις με ελικόπτερο και όχι μόνο! Με αυτή την κυβέρνηση, σίγουρα θα βιώναμε και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, τύπου Γκουλάγκ, και επαναφορά της θανατικής ποινής για "ανυπακοή" στο καθεστώς, αν έμεναν λίγο ακόμα στην εξουσία!

Σχετικά με το τρίτο κακό, τι να πρωτοαναφερθεί; Σχεδόν στα 4 εκατομμύρια φτάνουν οι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο. Στο 1,2 εκατομμύριο έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμα και σε φοιτητικά στεγαστικά επιδόματα. Εντός του 2018 έχουν κατασχεθεί ήδη πάνω από 4 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι τα... μόλις 6,5 δισ. Γιατί άραγε; Μα για να προσλάβει ακόμα μερικούς χιλιάδες μπαχαλάκηδες, άεργους και αφισοκολλητές με μηδενικά προσόντα!

Το τέλος της χρονιάς αυτής σηματοδοτεί και το οριστικό τέλος της όποιας προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς ο νόμος Κατσέλη παύει να ισχύει! Η αγορά έχει βαλτώσει, με την οικονομική αστυνομία να μοιράζει πρόστιμα σε κουφάρια και απελπισμένους επιχειρηματίες! Οι νέοι και γενικά οι πολίτες με μόρφωση και προσόντα που δεν ταιριάζουν στη "μετριότητα" που χαρακτηρίζει το προφίλ του "καλού Συριζαίου" εγκαταλείπουν τη χώρα, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, με τη χώρα από την άλλη να χάνει την κινητήριό της δύναμη και να βαλτώνει...

Τελευταίο αφήνω το κερασάκι της κατάντιας που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά πλέον: τη "θεσμική τρομοκρατία" και τη "θεσμική παραβατικότητα". Καίριο και κατεπείγον μέλημα της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν και είναι η αποφυλάκιση των τρομοκρατών-δολοφόνων της 17Ν, πριν μας πει το πολυπόθητο αντίο. Τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό της εξυπηρέτησης των κατά συρροή δολοφόνων Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού. Η "μεταχείριση με το γάντι" των δύο τρομοκρατών, εκτός από εξοργιστική, προκαλεί πολλά ερωτήματα που η Κυβέρνηση δεν προτίθεται ν' απαντήσει, γιατί... έτσι γουστάρει!

Ο Τσίπρας και ο περίγυρός του εκμεταλλεύονται στιγμές αναταραχής που οι ίδιοι έμμεσα ή άμεσα προκάλεσαν για την προώθηση των βρόμικων πολιτικών του κόμματός τους. Μπορεί η Κυβέρνηση να μην είχε χρόνο να φροντίσει για την ανακούφιση του λαού, αλλά είχε πολύ χρόνο να νομοθετήσει φωτογραφικά την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, του Κουφοντίνα, των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων "λουλουδιών" της παρατυπίας και της παρανομίας! Είναι άπειρα τα περιστατικά που συνδέουν ιδεολογικά πολλά προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων αλλά και αδίστακτους τρομοκράτες με δικαιολογίες του τύπου "...οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου" ή το περίφημο άλλο με το οποίο φανατίζονται οι απόφοιτοι της σχολής "μουτζαχεντίν της Κουμουνδούρου", πως "Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη".

Ας μην ξεχνάμε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι κύριοι μάρτυρες υπερασπίσεως της 17 Νοέμβρη και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στο δικαστήριο! Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - τρομοκρατών είναι εμφανείς. Το ίδιο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ισχύει και για τους δεσμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γιατί το γνωρίζουν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του... ίσως και ο γιος του ΠτΒ, κου Βούτση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει οφθαλμοφανή και σκανδαλώδη εύνοια σε αμετανόητους κατά συρροήν δολοφόνους, και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν ούτε στους πολίτες, αλλά ούτε και στους εισαγγελείς που κάποτε θα τους ανακρίνουν!

Φίλες και φίλοι, κάθε μέρα που περνά με αυτούς στα πηδάλια της χώρας οι οποίοι κρατούν τα κλειδιά της εξουσία στην τσέπη, πληγώνει ανεπανόρθωτα τη χώρα και τους πολίτες της! Είναι καιρός να συνδράμουμε, με όλη τη δύναμη πυρός μας, τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, ώστε ο πολιτικός ορίζοντας να καθαριστεί και ν' απολυμανθεί από τα αριστερά αποστήματα και να εμβολιαστεί για να μην υπάρξουν ξανά τέτοιου είδους επικίνδυνες πολιτικές αστοχίες!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]