Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Που οδηγείται η Ελλάδα;


Του Πάνου Πλαστήρα

Ως γνωστόν στην πολιτική ισχύει το αντίστροφο. Γεγονός που συνήθως επισκιάζεται κυρίως λόγω της ανικανότητας ή ιδιοτέλειας της πλειονότητας των δημοσιογράφων να δουν πίσω από την κουρτίνα, με αποτέλεσμα να σερβίρουν την μασημένη τροφή που τους μοιράζει το πολιτικό - επιχειρηματικό κατεστημένο, παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Κι απ΄ ότι φαίνεται το καταφέρνουν άριστα. Διότι αντί να μας απασχολούν τα πραγματικά σχέδια των αποικιοκρατών - δανειστών για την Ελλάδα και το δυσοίωνο μέλλον που προμηνύεται, μας απασχολεί μόνο το στομάχι μας και πως θα καταφέρουμε να το ξαναγεμίσουμε.

Και εξηγούμαι.

Εννοείται ότι ο πρωταρχικός στόχος του κόσμου, ιδιαίτερα μετά από μία οκταετή κρίση που τον τσάκισε, είναι να σταθεί πάλι στα πόδια του ανεβάζοντας το βιοτικό του επίπεδο που κατακρημνίστηκε από τα μνημόνια. Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως η κατάσταση είναι πιο σύνθετη και οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν το στομάχι τους σε δεύτερη μοίρα (δύσκολο, όχι ακατόρθωτο) , να σταματήσουν να ενημερώνονται από συστημικά μέσα που ολημερίς τους βομβαρδίζουν με μαύρες ή ευχάριστες οικονομικές ειδήσεις και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.

Δυστυχώς, έντρομοι θα διαπιστώσουν ότι τα μνημόνια δεν είχαν ως στόχο την εξυγίανση και μεταρρύθμιση του σπάταλου ελληνικού κράτους. Ότι οι δανειστές και τα πολιτικά υποχείριά τους δεν ζήτησαν να δώσουν το αίμα τους για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ισχυρή. Ο σκοπός ήταν να τους εξαθλιώσουν, ώστε μετά να λένε κι ευχαριστώ με τα κοκκαλάκια που θα τους πετάνε και ανεπηρέαστοι να εφαρμόσουν το βρώμικο σχέδιό τους για την μετατροπή της Ελλάδας σε αδύναμο και απόλυτα ελεγχόμενο προτεκτοράτο.


Κι απ΄ ότι βλέπουμε τα πλάνα τους προχωράνε άψογα. Εκεί που η Ελλάδα ήταν ένα βήμα από την έξοδο από το Ευρώ αίφνης οι δανειστές βοήθησαν τον Τσίπρα, του οποίου αίφνης καθάρισε το μυαλό κι από μπαχαλάκιας έγινε ρεαλιστής, και ω του θαύματος όχι μόνο βγαίνει από τα μνημόνια αλλά υπάρχουν και λεφτά για τους πεινασμένους Έλληνες. Δεν νομίζετε ότι το όλο αφήγημα μπάζει από παντού;

Αν δεν κάνουμε λάθος η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την μελλοντική οικονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάνε, οι τράπεζες καταρρέουν και είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο και η χώρα δια ροπάλου απαγορεύεται να βγει στις αγορές για να δανειστεί. Συνεπώς, ποιον κοροϊδεύουν; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο.

Γιατί όμως έβγαλαν τον ασθενή από την εντατική εσπευσμένα, για να τον ξαναβάλουν αργότερα, αν φυσικά κατορθώσει να επιζήσει;

Γιατί αποφάσισαν να κρατήσουν τον Τσίπρα όρθιο επιτρέποντάς του να μοιράσει χρήμα μέσω ενός πέτσινου προϋπολογισμού, που αν ρίξει κάποιος μια πρόχειρη ματιά θα δει ότι λίγο να παρεκκλίνει των στόχων του θα φλερτάρουμε εκ νέου με την χρεωκοπία;

Προφανώς για τα κοκκαλάκια που αναφέραμε.

Δεν μπορείς να κρατάς για μεγάλο διάστημα έναν λαό εξαθλιωμένο. Πρέπει να το κάνεις με δόσεις. Ιδιαίτερα αν έχεις συγκεκριμένα σχέδια όπως οι δανειστές μας.

Έτσι μετά από οχτώ χρόνια έφτασε η στιγμή να χαλαρώσουν λίγο τα λουριά και να μας κάνουν να χαμογελάσουμε λιγάκι.

Και γιατί με τον Τσίπρα κι όχι με τους προηγούμενους; Γιατί απλά οι προηγούμενοι αρνηθήκαν να εκτελέσουν τις εντολές τους για μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο.

Ο ΓΑΠ ναι μεν σε ένα βαθμό ήταν διατεθειμένος να τους υπηρετήσει αλλά λόγω ανεπάρκειας πήγε σπίτι του, ο Σαμαράς ναι μεν συνθηκολόγησε όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι αλλά αντιστάθηκε στο πατριωτικό και πήγε κι αυτός σπίτι του, και ο Τσίπρας είπε «ΝΑΙ» σε όλα γι ΄αυτό και παραμένει ακόμη στο Μαξίμου. Σύντομα βέβαια θα ακολουθήσει κι αυτός τον δρόμο των προηγούμενων και θα πίνει τσαγάκι ή ό, τι άλλο του αρέσει με την Περιστέρα.

«Μας κούρασες, ποιο είναι επιτέλους αυτό το βρώμικο σχέδιο των κορακιών;», εύλογα θα μου πείτε.

Μα η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αγαπητοί. Για αυτά δεν γίνονται όλα παγκοσμίως άλλωστε;

«Είσαι συνωμοσιολόγος» θα απαντήσετε ίσως οργισμένα.

Δεκτό. Γιατί όμως αποφάσισαν κυρίως οι Αμερικανοί να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες εξόρυξης κι όχι το 08’, κάτι που θα απέτρεπε τα μνημόνια και την εξαθλίωση; Δεν γνώριζαν τότε για τα κοιτάσματα; Τώρα τα ανακάλυψαν;

Όχι ασφαλώς. Απλώς άλλες οι τιμές το 08’ με όρθια την Ελλάδα κι άλλες οι τιμές το 18' με ισοπεδωμένη την Ελλάδα. Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων.

Για να εξασφαλιστεί όμως η απρόσκοπτη ροή του χρήματος δεν αρκεί μόνο η υποβάθμιση της αξίας των κοιτασμάτων, χρειάζεται κι ο απόλυτος έλεγχος της ευρύτερης περιοχής (Βαλκάνια, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος).

Κι ερχόμαστε στο πατριωτικό που λέγαμε. Αυτό που έστειλε τον Σαμαρά σπίτι του και κρατάει ακόμη τον Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ο οποίος χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα έκανε πράξη αυτό που ο μπαρμπα Σαμ δεν μπορούσε… με καμία κυβέρνηση να κάνει.

Του διασφάλισε για αρχή κάλυψη στα νώτα μέσω του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και ακολουθεί το ξεπούλημα του βορειοηπειρώτικου για να ελέγξει τα Βαλκάνια, ώστε απερίσπαστος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου. Την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Για να στεφθεί βέβαια με επιτυχία το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ξεπουληθεί και το κυπριακό, που όπως φαίνεται θα γίνει σύντομα, ώστε να περάσει στην τελική φάση. Το κομμάτι της πίτας, δηλαδή, που θα πάρει ο Ερντογάν (τα υπόλοιπα κράτη της ευρύτερης περιοχής έχουν ήδη πάρει το κομμάτι που τους αναλογεί).

Τώρα πως θα γίνει αυτό μένει να το δούμε. Πιθανότατα με μια ελεγχόμενη πολεμική σύγκρουση μικρής διάρκειας η οποία θα λήξει με την παρέμβαση του μπαρμπα Σαμ.

Μετά από το… μπαμ θα μπει στη μέση ο έκτος στόλος και θα πει… παιδιά βρείτε τα, ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Έτσι θα χαραχθεί και η ΑΟΖ με την Τουρκία. Ας ελπίσουμε ότι ο Σουλτάνος θα ικανοποιηθεί με ένα μικρό κομμάτι του Αιγαίου και δεν θα χάσουμε πάνω από ένα νησί. Άλλωστε ο... θείος τον έχει ήδη γονατίσει οικονομικά και φρονούμε ότι μπροστά στις ενδεχόμενες εξωπραγματικές του απαιτήσεις θα τον συνετίσει, για να κλείσει το ντιλ άμεσα.

«Τι λες βρε αδερφέ, και πως θα κατευναστεί το χάος και η οργή που θα προκληθεί στην Ελλάδα με αυτή την προδοσία;» θα αναρωτηθείτε.

Μην ανησυχείτε, ο... θείος έχει φροντίσει και γι΄ αυτό. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ήδη «καίγεται» το υπάρχον πολιτικό προσωπικό το οποίο θα αντικατασταθεί με άλλο για να περάσουμε στην φάση που θα γεμίζουν οι τσέπες άνευ εμποδίων.

Ο δόλιος ο Τσίπρας θαρρεί ότι θα τον στηρίζουν εσαεί. Δεν αντιλαμβάνεται ο κακόμοιρος ότι οι Αμερικανοί τον «καίνε» για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Διότι δεν νομίζουμε να πιστεύετε ότι θα μπορεί να σταθεί μετά από τέτοια προδοσία. Θα ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί και πιθανότατα θα έχει ανάλογο τέλος με παλαιότερων συντρόφων του που έπεσαν θύματα των «αφεντικών» που υπηρετούσαν.

Και πάμε στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό που «καίγεται» με διαφορετικό τρόπο. Με αυτόν της απαξίωσης μέσω των σκανδάλων. Άραγε τυχαία ανασύρθηκαν παλιές υποθέσεις και είδαν το φως της δημοσιότητας νέες; Όχι βέβαια. Τα σκάνδαλα βγήκαν για να σιχαθεί εντελώς ο κόσμος τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ και να μειώσει τα ποσοστά τους ακόμη περισσότερο. Και σε συνδυασμό με τον επιμερισμό της ευθύνης για την προδοσία της πατρίδας που θα τους κληροδοτήσει η πρώτη φορά αριστερά, για την οποία η πολιτική τους ορθότητα δεν θα τους επιτρέψει να κάνουν τίποτα, θα οδηγηθούν κι αυτοί στα πολιτικά Τάρταρα.

Έτσι, οι «σύμμαχοι» θα έχουν καταφέρει να φορτώσουν όλη την προδοσία στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, καθιστώντας το αποδιοπομπαίο τράγο για την σμίκρυνση της Ελλάδας, στρώνοντας την ίδια στιγμή το έδαφος για το νέο πολιτικό σύστημα που θα κυβερνήσει την δύσμοιρη πατρίδα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδια συνταγή εφαρμόζεται εδώ και διακόσια χρόνια. Τα ξέρετε, δεν θέλω να σας κουράσω επαναλαμβάνοντάς τα.

Οι νέοι σωτήρες που θα μας φυτέψουν οι... αλτρουιστές εταίροι μας (μέχρι και την επιστροφή του Βασιλιά μέσω των υιών σκέφτονται ) θα έρθουν γεμάτοι όρεξη για να μας σώσουν. Ακριβώς όπως οι προηγούμενοι.

Θα μας μοιράζουν κομματάκια από τα κέρδη των υποτιμημένων κοιτασμάτων, ενώ θα μας υπόσχονται την απελευθέρωση των χαμένων θαλασσών και εδαφών, κι εμείς θα τους ψηφίζουμε. Τι να φτουρήσει η εθνική ακεραιότητα μπροστά στις Cayenne και τις πλαστικές βυζαρούδες, που θα ξαναποκτήσουμε. Επιστροφή στο μέλλον... και τα μυαλά στα κάγκελα.

Αν περιμένετε να σας προτείνω κάποια λύση, ατυχήσατε.

Η κατάσταση δεν σώζεται με τίποτα.

Αν σωζόταν δεν θα κοιτάγαμε τον Τσίπρα να ξεπουλάει... στα τέσσερα τα πάντα κι αντί να ξεσηκωθούμε να αναμένουμε εναγωνίως πότε θα μας μοιράσει την ελεημοσύνη από τον... πρώτο αντιμνημονιακό - απελευθερωτικό προϋπολογισμό.

Τρομάρα μας...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]