Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Hurriyet: Η Τουρκία βάζει ραντάρ παρακολούθησης στο Αιγαίο


Ραντάρ που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση στο Αιγαίο σε 24ωρη βάση έστησε η Τουρκία στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης (SGRS) με στόχο να μπει τέλος σε κάθε παράνομη δραστηριότητα στη θάλασσα.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet θα καλύπτεται μια περιοχή από τις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά μέχρι την Ντάτσα. Συνολικά 11 σταθμοί παρατήρησης έχουν ήδη στηθεί στις ακτές και γίνονται ήδη οι πρώτες δοκιμές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συστήματα λειτουργούν σωστά.

Τα ραντάρ θα παρακολουθούν το Αιγαίο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παράνομες δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν την παράνομη μετανάστευση ή περιστατικά λαθραλιείας.

Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται από τους σταθμούς παρατήρησης θα αναλύονται από διάφορους αλγόριθμους αυτόματα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια «ανωμαλία», όπως για παράδειγμα δύο πλοία που πλησιάζουν πολύ- εγείροντας υποψία για διακίνηση προσφύγων- ή αν σκάφη κινούνται πιο αργά από ό,τι συνήθως, τότε οι χειριστές στο κέντρο ελέγχου θα δίνουν εντολή στις κάμερες να ζουμάρουν στη συγκεκριμένη περιοχή και θα στέλνουν τις εικόνες στη βάση που θα βρίσκεται στην Άγκυρα.

Από εκεί, τα στοιχεία θα διαβιβάζονται στο λιμενικό, τις ναυτικές δυνάμεις, τα υπουργεία Μεταφοράς, Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Εμπορίου και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα, τότε θα σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της ακτοφυλακής.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ωραια τα τουρκικα πραμυθακια, αλλα μαλλον το Πολεμικο μας Ναυτικο επιδιωκουν να παρακολουθουν.

    Ειδικα σε περιοδο ασκησεων.

    Και ενδεχομενως τις κινησεις του Λιμενικου Σωματος που θα κινειται μεν εντος χωρικων υδατων,αλλα

    θα παρακολουθειται "διακριτικα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]