Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κβαντοσυνταξιούχοι της Αριστεράς


Η γάτα του Σρέντιγκερ είναι νεκρή, ζωντανή και νεκροζώντανη. Οι συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένες, άκοπες, μικρές σαν κβάντα

Ο Αυστριακός φυσικός Ερβιν Σρέντιγκερ το 1935 επινόησε ένα νοητικό πείραμα με το οποίο ουσιαστικά εξηγούσε την κβαντομηχανική με ένα σενάριο που μπορούσε να γίνει αντιληπτό και στους μη ειδικούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Σρέντιγκερ ας υποθέσουμε το εξής:
«Μια γάτα κλειδώνεται σε έναν ατσάλινο θάλαμο, όπου υπάρχει ένας μετρητής γκάιγκερ με ποσότητα ραδιενεργής ουσίας τόσο μικρής, που κατά τη διάρκεια μιας ώρας ένα από τα άτομα μπορεί να διασπαστεί, μπορεί και όχι. Αν διασπαστεί το άτομο ραδιενέργειας ο μετρητής θα ενεργοποιηθεί και μέσω ενός διακόπτη (ρελέ) θα απελευθερώσει ένα σφυρί που θα σπάσει μια μικρή φιάλη με υδροκυάνιο. Αν κάποιος αφήσει αυτό το σύστημα μόνο του για μια ώρα, μπορεί να υποθέσει ότι η γάτα είναι ακόμα ζωντανή, εάν στο μεταξύ δεν έχει διασπαστεί κάποιο άτομο. Η κυματοσυνάρτηση του συστήματος μπορεί να το εκφράσει αν υπάρχει σε αυτή και η ζωντανή και η νεκρή γάτα (συγχωρήστε μου την έκφραση) αναμεμειγμένες ή διάχυτες εξίσου».
Σχετική με το πείραμα του Σρέντιγκερ είναι η εικόνα* που κοσμεί τη σελίδα.


Οι λάτρεις των επιστημών της Αριστεράς, που άφησαν επικές παρτίδες τάβλι στην πλατεία Εξαρχείων για να διοικήσουν την Ελλάδα, ακολουθώντας τα χνάρια του Σρέντιγκερ, κατέθεσαν δύο σενάρια Προϋπολογισμού. Με κομμένες και με άκοπες συντάξεις.

Το ένα σενάριο τους βολεύει πρακτικά (οι κομμένες) και το άλλο επικοινωνιακά (οι άκοπες).

Η στήλη βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προτείνει στους εκλογείς να καταθέσουν αντιπρόταση στην κυβέρνηση με ένα επιπλέον σενάριο: να τους στείλει να συνεχίσουν τις παρτίδες ταβλιού μετά ούζων πολλών και μεζέδων και να βρει μια άλλη ομάδα ανθρώπων να κυβερνήσει τη χώρα, κάπως πιο σοβαρών και συγκροτημένων - χωρίς άλλα σενάρια, κομμένες κι άκοπες συντάξεις και πειραματισμούς, όπου τον ρόλο της γάτας έχει αναλάβει ο λαός και τον ρόλο της ραδιενέργειας οι Τσακαλώτοι και οι Κατρούγκαλοι.

* Το εικαστικό είναι του δημιουργού Dhatfield και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger%27s_cat
Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έξυπνος παραλληλισμός. Το θέμα είναι οτι πράγματι η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε ένα νέο υποατομικό νανοσωματίδιο, το συνταξόνιο. Και όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα σωματίδια, ισχύει η αρχή της απροσδιοριστίας: μπορείς να γνωρίζεις είτε τη θέση τους, είτε την ταχύτητά τους, ποτέ και τα δυο. Δηλαδή, αν δεν περικοπούν οι συντάξεις, δεν θα τις έχουμε, κι αν περικοπούν, έτσι όπως θα είναι, τι να τις κάνουμε ... Ύστερα από την αναζήτηση του 'σωματιδίου του Θεού,' μάλλον θα έπρεπε να ριχτούμε σε εκείνη του 'σωματιδίου του ανθρώπου' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα απλο ερωτημα σε αυτους που αγωνιουν για τις συνταξεις τους:


    απο την στιγμη που εδω και μια δεκαετια οι συνταξεις ηδη μειωνονται,

    απο την στιγμη που η Ελλαδα βρισκεται υπο εποπτεια μεχρι το 2060 (τουλαχιστον),

    απο την στιγμη που ΟΛΟΙ οι κυβερνωντες εχουν αποδεχθει τα μνημονια,

    απο την στιγμη που το δημογραφικο προβλημα μεγενθυνεται,


    πως ειναι δυνατον να πιστευουν οτι δεν θα μειωθουν περαιτερω οι συνταξεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]