Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυρώνεται η συνάντηση Ιερωνύμου - Βαρθολομαίου


Σε νέα φάση κρίσης μπαίνουν οι σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου, καθώς όπως όλα δείχνουν η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι λόγοι της ματαίωσης της συνάντησης δεν είναι γνωστοί, ωστόσο πολύ εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη κρίση μετά και την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τον Ναό του Κληροδοτήματος Προμπονά.

Η συνάντηση είχε ανακοινωθεί επισήμως και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να εξηγεί τους λόγους ματαίωσης.

Υπενθυμίζεται πως με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Φωτεινής στο κτήμα Προμπονά, στα Άνω Πατήσια.


Συγκεκριμένα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, για την υπόθεση του κτήματος Προμπονά.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου είχε σφραγιστεί, καθώς είχε επιχειρηθεί να τεθεί σε λειτουργία χωρίς την άδεια του αρχιεπισκόπου. Ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων προχώρησε στο άνοιγμα του ναού και τέλεσε τους Β' Χαιρετισμούς χωρίς την άδεια της Εκκλησίας. Στη συνέχεια ο ηγούμενος επανήλθε και τέλεσε δεύτερη λειτουργία σε εξωτερικό χώρο, καθώς δεν μπόρεσε να εισέλθει στον ναό.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζητούσε από το ΣτΕ την ακύρωση της απόφασης του αρχιεπισκόπου Αθηνών για τη σφράγιση του ναού, γιατί παραβιάζει το δικαίωμα λατρείας κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 13) και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 9), όπως επίσης παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχει πλημμελή αιτιολογία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]