Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διορία έως τις 10 Οκτωβρίου δίνει ο Ζ. Ζάεφ για συμφωνία με την αντιπολίτευση


Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στα Σκόπια, στον απόηχο του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή. Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί τα επόμενα βήματα.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απαίτηση του VMRO-DPMNE για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, ορισμό νέου Γενικού Εισαγγελία της χώρας, ο οποίος θα προταθεί από την αντιπολίτευση, και σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν παρατυπίες που, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, είναι απολύτως απαράδεκτες.

«Περίπου στις 10 Οκτωβρίου είναι η προθεσμία για να πούμε στους πολίτες ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Ελπίζω πως θα μπορούμε να ανακοινώσουμε την διασφάλιση της πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Ζάεφ, όπως μεταδίδει το MIA.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, κάλεσε εκ νέου το VMRO-DPMNE, να κάνει σεβαστή την απόφαση του 91,5% των ψηφοφόρων που ενέκριναν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα και να συναινέσει στην τροποποίηση του Συντάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, η έσχατη λύση είναι η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες προσδιόρισε για τα τέλη Νοεμβρίου.


Ωστόσο, το VMRO-DPMNE εκτίμησε χθες το βράδυ ότι το δημοψήφισμα, λόγω της μεγάλης αποχής που σημειώθηκε, έχει αποτύχει και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή». Τόνισε, δε, ότι κανένας από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα συναινέσει στην τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε επίσης ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα γίνει γνωστό εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του Συντάγματος από την παρούσα σύνθεση της Βουλής ή εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]