Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντι Μάιο: Κομισιόν και Μέσα Ενημέρωσης θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση


Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, καταγγέλλοντας αυτή τη φορά την Κομισιόν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι επιχειρούν από κοινού να ρίξουν την κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στην Corriere della Sera, στην οποία ασκούσε σκληρή κριτική, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η Ευρώπη σε έξι μήνες θα τελειώσει» καθώς και ότι οι επίτροποι της Κομισιόν στηρίζουν την αντιπολίτευση στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, με νέες του δηλώσεις σε συγκέντρωση στη Μπασιλικάτα, ο Ντι Μάιο τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το σύστημα των μέσων ενημέρωσης και το ευρωπαϊκό σύστημα αποφάσισαν τώρα, ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το συντομότερο δυνατό» προσθέτοντας ότι « κυβέρνηση μας και ο λαός δεν απειλούνται».

«Όσο περισσότερο μας πιέζουν, τόσο περισσότερο θα αντιδράμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, αλλά πάνω από όλα πρέπει να υπερασπιστούμε την Ιταλία», καταλήγει ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.

«Αυτή η Ευρώπη σε έξι μήνες θα τελειώσει»

Νωρίτερα είχε προηγηθεί προηγηθεί συνέντευξή του στην Corriere della Sera, στην οποία ασκούσε σκληρή κριτική διαμηνύοντας στην Κομισιόν, ότι «αυτή η Ευρώπη σε έξι μήνες θα τελειώσει». Επίσης κατηγορεί την Ε.Ε. ότι στηρίζει την ιταλική αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται και πάλι, σήμερα, στην στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας.


«Ξέραμε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχούν πολύ, ότι δεν ήθελαν τα δημοσιονομικά μας μέτρα, αλλά αυτή η Ευρώπη σε έξι μήνες θα τελειώσει», τονίζει ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β. Δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ», και επιμένει ότι «η Ρώμη είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κατηγορεί τους επιτρόπους της Ένωσης ότι στηρίζουν την ιταλική αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι».

Για τον πρόεδρο Γιούνκερ, ο Ντι Μάιο αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής και η επιτροπή δεν έρχονται από τον Άρη, αντιπροσωπεύουν διάφορα ευρωπαϊκά κόμματα, όπως έκαναν και στην Ιταλία στις 4 Μαρτίου οπού στήριζαν το Pd και το Forza Italia και έχασαν».

Σε ότι αφορά τις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι θα γίνει «σεισμός κατά της λιτότητας και οι κανόνες θα αλλάξουν, από την επόμενη μέρα».

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των αγορών, ο αρχηγός των «Πέντε Αστέρων» δηλώνει ότι «η μόνη λύση για να ηρεμήσουν θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης της Ρώμης». Αλλά αυτό -τονίζει- «δεν το επιθυμούν οι Ιταλοί πολίτες».

Τέλος, ο Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει βέβαιος ότι το «εισόδημα του πολίτη» για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα βοηθήσει έξι εκατομμύρια φτωχούς και να στηρίξει καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]