Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tα Σκόπια αλλάζουν τις δηλώσεις Ζάεφ περί "μίας και μόνης Μακεδονίας"


Να "λειαίνει" τις δηλώσεις Ζάεφ περί "μίας και μόνης Μακεδονίας" επιχείρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ MIA, μετά και από έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από την ελληνική πλευρά.

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε συνέντευξή του στο MKD είχε δηλώσει ότι "δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας".

Συγκεκριμένα, όπως μετέδιδε νωρίτερα στο site της η "Καθημερινή", ο κ. Ζάεφ, λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, ανέφερε τα εξής:

"Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε".

Σημείωσε παράλληλα πως "δεν πρέπει να διχαζόμαστε, για το δημοψήφισμα. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η "Μακεδονία" εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας".


Ο κ. Ζάεφ συνέχισε λέγοντας πως έτσι "η χώρα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο" ενώ τόνισε ότι "κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη "μακεδονική" ταυτότητα πλέον".

Ωστόσο, σύμφωνα με το kathimerini.gr, στην τροποποιημένη έκδοση της συνέντευξης, ο κ. Ζάεφ αναφέρει πως "όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα ένα κομμάτι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, άλλο στη Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στη χώρα μας. Και κανείς ποτέ δεν θα επιχειρήσει να αρνηθεί τη δική μας Μακεδονία. Το προσθετικό "Βόρεια” κάνει διάκριση μεταξύ των περιοχών σε Βουλγαρία και Ελλάδα που αποκαλούνται "Μακεδονία”".

Ο κ. Ζάεφ φαίνεται μάλιστα να διευκρινίζει πως ο προσδιορισμός "Βόρεια", που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, ξεχωρίζει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ε Υ Γ Ε στην 'ελληνική' κυβέρνηση! Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία, μας λέει ο Σλαβο-βούλγαρος! Πουλήστε τα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]