Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εκδίκηση των συνταξιούχων


Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλμερ

Παρά πάσαν κυβερνητική προσδοκίαν, η μείωση των συντάξεων «έπεσε στο τραπέζι» από τους «θεσμούς» και επιβεβαιώθη από τον πρόεδρο της ανθελληνικής Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό αλλά ταμειακό απερρίφθη. Εν τούτοις, είτε την περικοπή των συντάξεων κατά 35-40% το 2019 υποστούν οι άνω των 70 ετών συνταξιούχοι, που κατά τον κυνικό πρωθυπουργό μας αποχωρήσουν συντόμως του μάταιου τούτου κόσμου, είτε όλοι οι συνταξιούχοι, το σημερινό σύστημα συντάξεων δεν είναι βιώσιμο.

Οι λόγοι είναι οι εξής: Πρώτον, λόγω της επιταχυνομένης γήρανσης του πληθυσμού. Δεύτερον, λόγω της συνεχιζομένης υψηλής ανεργίας. Και τρίτον, λόγω της χαμηλής αύξησης του ΑΕΠ και της παραγωγικότητος.

Επίσης, οι ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους ηλικιωμένους θα αυξήσουν την κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, ακόμη και όταν όλοι οι σημερινοί 70ντάρηδες αποθάνουν. Νέοι «πελάτες» θα έλθουν ακόμη πιο πολλοί. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται ιδίως των γυναικών.
Εξ άλλου, οι κατρούγκαλοι αναλογιστές λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο. Περικόπτοντας τις συντάξεις των 70ντάρηδων, «πυροβολούν το πόδι τους» που λένε οι αγγλοσάξωνες. Ό,τι θα κερδίσουν από την περικοπή των συντάξεων θα το χάσουν από τους φόρους.


Δοθέντος ότι οι 1.800.000 συνταξιούχοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος και οι Έλληνες ηλικιωμένοι διαθέτουν πάγια περιουσιακά στοιχεία (ιδιοκατοίκηση και ανοίκιαστα σπίτια) αξίας 200.000 ευρώ κατά μέσον όρο (βλ. σχ. Νεκτάριον & Γεωργιάδη 2008) εάν οι βετεράνοι της εργασίας ευρεθούν εις οικονομικήν αδυναμία δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Φυλακή ούτως ή αλλέως, δεν πάνε.

Η κυβέρνηση και ο δοκησίσοφος πρωθυπουργός ας αφήσουν τους ταρτουφισμούς και τις αυταπάτες. Ο «τοξικός» συνδυασμός των μηδενικών επιτοκίων καταθέσεων, της πτώσεως της αξίας των ακινήτων, της κατάργησης του αφορολογήτου και οι φόροι εισοδήματος επί των συντάξεων (ίσοι περίπου με 2,5 συντάξεις μέχρι τούδε ετησίως) θα πτωχεύσει όλους τους απομάχους της ζωής.

Οι συνταξιούχοι, όμως, αποτελούν το 25% του εκλογικού σώματος και καθώς δύο εξηρτημένα άτομα αναλογούν σήμερα για κάθε εργαζόμενο λόγω της κρίσεως, βεβαία θα είναι η ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στις προσεχείς εκλογές. Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν τις παρασπονδίες των κυβερνώντων.

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]