Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθεί η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ


Οι εικόνες εντός της αιθούσης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθούν αύριο στο ….στόχαστρο της Ένωσης Αθέων και πέντε γονιών μαθητών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για το μάθημα των θρησκευτικών. Με το αίτημα αυτό θα ανοίξει η συζήτηση πέντε αιτήσεων για την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων σχετικά το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Ο δικηγόρος της Ένωσης Αθέων Βασ. Σωτηρόπουλος και άλλοι 5 προσφεύγοντες με αίτησή τους ζήτησαν κατά τη συζήτηση να αφαιρεθούν από την αίθουσα της Ολομέλειας τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες). Έτσι, ο προεδρεύων της διαδικασίας και αντιπρόεδρος του ΣτΕ θα πρέπει να απαντήσει, με το ….καλημέρα στο αίτημα, ανακοινώνοντας αν θα μείνουν ή θα φύγουν οι εικόνες από την αίθουσα. ι.

Στο ΣτΕ για το θέμα των θρησκευτικών έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν ταχθεί η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και αυτη η "Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" δινει το δικαιωμα σε μια

    απειροελαχιστη μειοψηφια να επιβαλλεται στην πλειοψηφια του Ελληνικου λαου;

    Και απο που και ως που εχουν δικαιωματα ΜΟΝΟ οι μειοψηφιες;

    Η πλειοψηφια δεν αποτελειται και αυτη απο ατομα;

    Δεν εχουν και αυτα τα ατομα δικαιωματα;

    Αυτοι που επικαλουνται δηθεν "δικαιωματα" ,δεν εχουν πρωτιστως και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ να

    σεβονται τους νομους του κρατους και την θρησκευτικη συνειδηση της πλειοψηφιας;

    Η ανεξιθρησκεια δεν απαγορευται,αλλα αυτο δεν σημαινει κιολας οτι θα επιβαλλεται στην

    πλειοψηφια!

    Σε οποιον δεν αρεσουν τα θρησκευτικα συμβολα, ας μην τα βλεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]