Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αμερικανοί αφαίρεσαν αναφορά για τους Κούρδους της Συρίας: Φωνάζουν οι Τούρκοι…


Έξω φρενών είναι πάλι οι Τούρκοι μετά την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί παρέλειψαν (ηθελημένα) να αναφερθούν στην έκθεσή τους για την τρομοκρατία, που καλύπτει το 2017, ότι Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες» τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας (PYD/YPG).

Η έκθεση κυκλοφόρησε την Τετάρτη και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Τούρκων, που θεωρούν ότι η παράλειψη έγινε επίτηδες στο πλαίσιο της αμερικανικής πολεμικής εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην προηγούμενη έκθεση, που αναφερόταν στην κατάσταση της τρομοκρατίας ανά τον κόσμο για το 2016, η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε μία φράση που έλεγε ότι η Τουρκία θεωρεί τους αντάρτες του PYD / YPG και την οργάνωση με έδρα τη Συρία ως επέκταση του PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα. Η φράση αυτή δεν υπάρχει πλέον, υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι φωνάζουν και με μία άλλη αναφορά για τον Ιμάμη Γκιουλέν. Σημείωσαν ότι η Τουρκία αναφέρεται στον Γκιουλέν ως ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ, αλλά το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τον περιέγραψε ως «κληρικό του Ισλάμ».


Η αναφορά είναι η εξής:
“Οι προσπάθειες της Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επηρεάστηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 λόγω της έρευνας της κυβέρνησης εναντίον του FETÖ”.
Σύμφωνα με την αμερικανική έκθεση, η Τουρκία συνέχισε τις εντατικές προσπάθειές της για να νικήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, του γνωστού ως ISIL. Στην πραγματικότητα η Τουρκία εξυπηρέτησε το Ισλαμικό Κράτος και περιέθαλψε ηγέτες και μέλη του.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]