Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Των οικιών ημών εμπιπραμένων…


Η πολιτική ευθύνη μπορεί να καλύπτει την ντροπή του Τσίπρα και της παρέας του, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ποινικές ευθύνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Όταν η Δικαιοσύνη θα είναι ανεξάρτητη βεβαίως.

Και μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ρίχνοντας τα φώτα στην παράνομη δόμηση, στα αυθαίρετα και σε κάθε λογής ανοησία που θυμήθηκε, όμως, η ουσία είναι άλλη.

Το έγκλημα στο Μάτι έχει ενόχους που πρέπει να πάνε φυλακή. Ακόμη και υπουργούς, ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Ήξεραν για τους νεκρούς και το έκρυψαν για να μην κηλιδωθεί το όνομα του Τσίπρα.

Είχαν δει νεκρούς και στις 8 και στις 9 και στις 10 ενώ όλοι είχαν καταλάβει από νωρίς ότι έρχεται εκατόμβη. Όλοι εκτός από τον Τσίπρα, τον Τόσκα, τον Πολάκη, τον Σκουρλέτη, την Δούρου.

Άφησαν την πυρκαγιά να φτάσει στο Μάτι. Οι δυνάμεις που πήγαν στο νέο Βουτζά ήταν λιγότερες από αυτές στην Κινέτα.

Δεν είχαν κανένα σχέδιο εκκένωσης. Δεν ειδοποίησαν κανέναν.

Έκλεισαν τη Λ. Μαραθώνος εκτρέποντας την κυκλοφορία προς το Μάτι και προκαλώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα που έφερε την τραγωδία.

Άφησαν επί ώρες εκατοντάδες πολίτες στην παραλία και μόνο κατά τα μεσάνυχτα πήγαν να τους σώσουν.

Έκαναν σύσκεψη τέσσερα λεπτά πριν η φωτιά κατακάψει τα πάντα, πλαστογράφησαν έγγραφα, είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε.


Όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα. Έχουμε 90 και πλέον νεκρούς, είναι μαζική δολοφονία. Θα πληρώσει κανείς ή θα τους βλέπουμε να τη γλιτώνουν για ακόμη μια φορά;

Θα αντιδράσουμε επιτέλους; Θα βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε ή θα πηγαίνουν 250 άτομα στο Σύνταγμα για μια «συγγνώμη» στους 90 νεκρούς; Δηλαδή 3 Έλληνες για κάθε έναν νεκρό; Ντροπή μας. Ένα μπαράκι στη Μύκονο έχει πενταπλάσιους αυτή την ώρα.

Δεν πάει άλλο. Ο παχυδερμισμός, ο ωχαδερφισμός της κοινωνίας απέναντι στη μαζική δολοφονία που έγινε μπροστά στα μάτια μας πρέπει να τελειώσει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να την σκαπουλάρουν. Ούτε αυτούς, ούτε κανέναν άλλον. Σκοτώνουν τα παιδιά μας, τους γονείς μας κι εμείς θα καθόμαστε αδιάφοροι;

Αν έβλεπε κανείς αυτά που είδαμε εμείς στο Μάτι δύο επιλογές θα είχε: Ή να αυτοκτονήσει γιατί δεν αντέχει άλλο την ελληνική κοινωνία ή να βάλει τις φωνές, να εξοργιστεί, να ουρλιάξει, να διεκδικήσει την τιμωρία των ενόχων. Δεν πάει άλλο…

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]