Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Παρεμβαίνει στην Τουρκία για Αμερικανό κρατούμενο, όχι για τους δύο Έλληνες


Ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί στην ουσία και παρά τις πολυλογίες του D. Trump, τον αμυντικό βραχίονα της Ουάσιγκτον φάνηκε από την επίσκεψη του στρατιωτικού ηγέτη της συμμαχίας στην Τουρκία. Εκεί θα κάνει σοβαρή παρέμβαση υπέρ του Αμερικανού πάστορα αλλά όχι και τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που ανήκουν, επί της ουσίας, στο δυναμικό της συμμαχίας.

Ο ανώτατος αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ της Ευρώπης, Ναύαρχος. Curtis Scaparrotti, επισκέπτεται την Τουρκία, όπου θα συζητήσει τη βόρεια Συρία με αξιωματούχους και θα επισκεφθεί τον κρατούμενο Αμερικανό πάστορα, Andrew Brunson, στο πλαίσιο επίσημου ταξιδιού, ανέφερε η τουρκική κρατική υπηρεσία Anadolu.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, και ο Τούρκος ομόλογός του Mevlüt Çavuşoğlu συμφώνησαν στις 4 Ιουνίου σχετικά με έναν οδικό χάρτη για την απόσυρση των Κουρδικών μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από τη βόρεια Συριακή Περιφέρεια Manbij, η οποία θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Scaparrotti, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Scaparrotti θα επισκεφθεί επίσης την αεροπορική βάση Incirlik στη νότια επαρχία Adana πριν επισκεφθεί τη Σμύρνη στην ακτή του Αιγαίου, όπου ο Brunson, ο οποίος υπήρξε καίριο θέμα μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, παραμένει σε κατ ‘οίκον περιορισμό.


Οι ΗΠΑ απειλούν την Άγκυρα με κυρώσεις για την κράτηση το Brunson, ο οποίος αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης, κατηγορείται ότι υποστηρίζει τόσο το απαγορευμένο ισλαμικό κόμμα Gülen όσο και τους ένοπλους αντάρτες του αριστερού Κουρδιστάν Εργατικού Κόμματος (PKK).

«Δεν θα κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αντιμετωπίζουμε κυρώσεις», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayip Erdogan σε απάντηση στην απειλή κυρώσεων. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα χάσουν έναν ειλικρινή συνεργάτη.».

Παραμένει ερωτηματικό γιατί η Αθήνα δεν ζήτησε να μεταβεί και να επισκεφθεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς ενώ θα κάνει το ίδιο για ένα ευαγγελιστή πάστορα ή αν το ζήτησε και δεν το κάνει γιατί δεν συζητά σοβαρά την από τούδε και πέρα πολιτικής της στο πλαίσιο της συμμαχίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. οι ελληνες δεν εχουν καμμια υποσταση γ` αυτους. Τουσ βλεπουν απλα σκουπιδια.
    Γ` αυτο δεν προκειτε να ασχοληθουν με το θεμα αυτο.
    Ετσι καταντησαν την προσωπικοτητα της χωρας οι προδωτες που προδωτες του ψηφησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]