Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμία παραίτηση, καμία "συγγνώμη", και στο βάθος το... νεαρό της ηλικίας Τσίπρα


Του Δημήτρη Γκάτσιου

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την τραγωδία στο Μάτι. Δεκάδες νεκροί. Τραυματίες. Φωνές κατοίκων που πληθαίνουν για τα μοιραία λάθη στη διαχείριση της κρίσης. Μοιραία λάθη που ορθώνονται μπροστά στο κυβερνητικό σχήμα του Αλέξη Τσίπρα. Για παραιτήσεις όσων έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης ούτε λόγος. Η αναζήτηση ευθυνών θα πάει… με τον αραμπά.

Κι αφού για το Μέγαρο Μαξίμου το ζήτημα είναι να ορθώσει επικοινωνιακές άμυνες, τα… πυροτεχνήματα σφυρίζουν και βρίσκουν αποτύπωμα στο διαχρονικό των προβλημάτων. Ή ακόμα χειρότερα, στο νεαρό της ηλικίας του πρωθυπουργού. Γιατί ειπώθηκε και αυτό από το στόμα στελέχους της συγκυβέρνησης. Του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όσο η αντιπολίτευση στριμώχνει τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες στα σκοινιά ενός δίπτυχου, της ανικανότητας και της αβελτηρίας, όσο οι ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τα τραγικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου γίνονται… ποτάμι, η συγκυβέρνηση επιλέγει τη γνωστή οδό της τελευταίας τριετίας και βάλε. Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία. Επίθεση στη μεγάλη πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης. Η συνταγή βρίσκεται στον…Κουμουνδούριο κατάλογο της πολιτικής επιβίωσης. Πασπαλισμένη από ατάκες-κλισέ.


Ότι "η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον". Το κρίσιμο στοιχείο ότι βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια λησμονείται τεχνηέντως. Και σημεία γίνεται τώρα η κατεδάφιση αυθαιρέτων. "Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση, αλλά και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επιταχύνουν τη διαδικασία προτεραιοποίησης της σχετικής λίστας", ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στο μενού βρίσκεται πάντα η κάλυψη (προς το παρόν) προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Αλλά και οι βολές (και όπου αυτές πιάσουν τόπο) κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτό το βούρκο. Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανένας μόνος του αυτές τις δύσκολες ώρες. Και θα αποτιμήσουμε, όταν έρθει η ώρα, με νηφαλιότητα, επιχειρησιακά και πολιτικά, όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες μέρες χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη οποιασδήποτε ευθύνης. Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή και αναγκαία. Όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία", είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Αντιληπτό. Η συζήτηση για την αναζήτηση ευθυνών παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]