Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κυβερνητική μπουλούκι και η ώρα για αξιοπρέπεια


Διάβασα να αποκαλούν την κυβέρνηση "θίασο σκιών", υπονοώντας τις παραστάσεις του Καραγκιόζη. Λάθος. Εκεί επρόκειτο για λαϊκή σάτιρα, όπου μέσα από καλαμπουράκια αναδεικνύονταν σοβαρά θέματα. Μάλλον "μπουλούκι" είναι, από αυτά που πήγαιναν για παραστάσεις στις πλατείες των χωριών κι έπαιζαν την Γκόλφω.

Ο Γιώργος Κασιμέρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Wolverhampton της Αγγλίας και ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές στην Ευρώπη, εξηγεί στο blog του στον ιστότοπο του London School of Economics: «Τέτοιες καθοριστικές στιγμές απαιτούν από τους εθνικούς ηγέτες θάρρος, χαρακτήρα, επινοητικότητα και, κυρίως, ενσυναίσθηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε παταγωδώς να επιδείξει οποιοδήποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά».

Μας κατάλαβαν και εκτός Ελλάδος, κύριε πρωθυπουργέ. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα δήθεν, οι εκβιαστικοί εκφοβισμοί, οι ρουφιανιές και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί προς τους Έλληνες πατριώτες, όλα αυτά δείχνουν πανικό και την συναίσθηση ότι πλησιάζει το τέλος.
Όχι απλώς το τέλος της κυβέρνησης, αλλά το τέλος της σοβιετικής Αριστεράς, με όλα της τα αντιλαϊκά και αντεργατικά γνωρίσματα. Καιρός να υπάρξει μια αξιοπρεπής Αριστερά, που θα συμβάλλει στον μετριασμό επιπτώσεων κάποιων σκληρών αποφάσεων των αστικών κυβερνήσεων. Όχι με Ρουβίκωνες, ούτε με τσαμπουκάδες.


Η τωρινή Αριστερά, παιδί της μεταπολίτευσης, όπου "αν δεν ήσουν Αριστερός δεν έβγαζες ούτε γκόμενα", και μάζεψε όλο το πολιτικό περιθώριο, δεν θα τολμήσει να εμφανιστεί εκ νέου. Έχει ξεγυμνωθεί πλήρως [για να επιστρέψει και ο Καρανίκας στην παλαιά του ασχολία, σχολιάζοντας τα παπούτσια της Μενεγάκη].

Πριν από 15 μέρες 75 ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στον Ερντογάν ζητώντας την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, όπως είχαν κάνει και με τους δικούς μας στρατιωτικούς. Παρατηρούμε ότι από τους Έλληνες ευρωβουλευτές μόνον δύο υπέγραψαν. Μήπως πρέπει οι απόντες να εξηγήσουν το γιατί;

Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ παρεμπόδισε πλοίο, ανοιχτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Στο πλοίο επέβαιναν 22 Ευρωπαίοι ακτιβιστές, αυτήν την φορά κανείς Έλληνας. Τι άλλαξε κι εκείνοι που συμμετείχαν ενθουσιωδώς, τώρα απέχουν;

Αν ακόμη υπάρχει έστω και ένας Έλληνας, με στοιχειώδη νου, που δεν έχει καταλάβει ποιοι και πως διαμορφώνουν την πολιτική στην υφήλιο, και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, ας εξηγήσει, για ποιο λόγο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς [όπως προχθές και ο Έντι Ράμα] συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του "Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας", Αλεξάντερ Σόρος, υιό.

Και αν μεν επρόκειτο για κάποια τυπικά εθιμοτυπική επίσκεψη, θα ήταν μικρό το ενδιαφέρον. Όμως, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του Προέδρου, ο Βούτσιτς συζήτησε με τον υιό Σόρος «την κατάσταση στην περιοχή, τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των μεταρρυθμίσεων από το παράρτημα του Ιδρύματος στη Σερβία, όσον αφορά τον τομέα των μέσων ενημέρωσης και το κράτος δικαίου. Συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και την πρόοδο του διαλόγου μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινα».
Υποτίθεται, ότι ο Σόρος είναι απλώς ένας ιδρυτής και ηγέτης μιας κοινωνικής ΜΚΟ. Και συζητά με τον πρόεδρο ενός κράτους, θέματα που συζητούν οι ηγέτες μεταξύ τους;

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]