Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα φύγουν και δεν θα έχουν πει μία αλήθεια


Η κυβέρνηση με καθυστέρηση που πλησίασε τις 24 ώρες επιχείρησε να διαψεύσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» με τα SMS που έστελνε το Μαξίμου σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει «κομματική γραμμή» για την τραγωδία στο Μάτι.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς

Η διάψευση δεν έγινε πιστευτή από κανέναν. Οχι μόνο γιατί έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και γιατί το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια κατά τη διαχείριση της μεγάλης καταστροφής.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που προήδρευσε σε εκείνη τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, είχε κάνει λόγο για ασύμμετρες απειλές υπαινισσόμενος ότι κάποιοι απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Οι υπουργοί στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης είχαν παρουσιάσει δορυφορικές λήψεις επιχειρώντας να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό περί αόρατων εχθρών της κυβέρνησης. Τελικώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η φωτιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης ξεκίνησε από την εγκληματική αμέλεια ενός αγρότη, αποδομώντας όλα τα κυβερνητικά επιχειρήματα.

Το Μαξίμου διέψευσε με οργή ρεπορτάζ του Σκάι εκείνης της εβδομάδας σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός θα έδιωχνε τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και τελικώς ο κ. Τσίπρας το έπραξε πριν από μία εβδομάδα.


Τα ίδια μισόλογα είχαμε και με τον χρόνο ανεύρεσης νεκρών. Ενώ όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένως από τη Βοσνία το απόγευμα της Δευτέρας επειδή κάποιος τον είχε ενημερώσει για ύπαρξη θυμάτων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα στη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρο δεν είχε ειπωθεί τίποτα. Και πάλι ο «Ελεύθερος Τύπος» είχε αποκαλύψει σήμα του Λιμεναρχείου Ραφήνας από το οποίο προέκυπτε ότι η επιχείρηση ανεύρεσης νεκρών είχε ξεκινήσει από τις 19:08 της Δευτέρας.

Έχουν πει τόσα πολλά ψέματα και δικαιολογίες, ακόμη ηχούν οι δηλώσεις των υπουργών ότι δεν έγινε κανένα επιχειρησιακό λάθος παρά την εκατόμβη νεκρών, που πλέον δεν τους πιστεύει κανένας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με το ψεύτικο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το πιστοποιεί αυτό ακόμη και ο Βαρουφάκης που αποκάλυψε ότι τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του κ. Τσίπρα συμφωνήθηκε να αναλάβει τα ηνία της διαπραγμάτευσης ενώ του ειπώθηκε ότι οι εξαγγελίες της ΔΕΘ προορίζονται μόνο για το «πόπολο» και δεν είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει. Την ίδια τακτική υιοθέτησε και ως κυβέρνηση. Με το υποτιθέμενο «παράλληλο» πρόγραμμα που θα αντιστάθμιζε το τρίτο μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του 2015, με τις δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να ληφθεί ούτε ένα ευρώ πρόσθετων μέτρων λίγο πριν από τη ψήφιση του τέταρτου μνημονίου.

Ακόμη και τώρα το Μαξίμου προσπαθεί να πείσει ότι στις 20 Αυγούστου τελειώνει το μνημόνιο όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει νέο γύρο επώδυνων μέτρων, όπως τη μείωση των συντάξεων από τον Δεκέμβριο και την περικοπή του αφορολογήτου ορίου στα 5.600 ευρώ από το 2020.

Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της θητείας του φώναξε πολλές φορές για «λύκους» και στην αρχή έσπευδαν οι ψηφοφόροι του να τον «σώσουν». Τώρα δεν τον πιστεύει κανείς γιατί έβαλε την προπαγάνδα πάνω από την αλήθεια και το κομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Η Τουρκία «έκαψε» την αναβάθμιση

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία την προηγούμενη εβδομάδα, όμως τα επιτόκια των ομολόγων έχουν ακολουθήσει ανοδική πορεία απομακρύνοντας την προσφυγή στις αγορές. Τα θετικά μηνύματα της αναβάθμισης τα υπερκάλυψαν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η κατάρρευση της λίρας θα έχει επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ηδη τα δεκαετή ομόλογα της Ιταλίας έχουν ξεπεράσει το 3% ενώ τα ελληνικά βρίσκονται στα επίπεδα του 4,20%. Οι ανησυχίες για την οικονομία της Τουρκίας και η γεωπολιτική αστάθεια που προκαλεί ο «πόλεμος» Ερντογάν-Τραμπ διαμορφώνουν ένα σκηνικό που δεν επιτρέπει πολλά ρίσκα. Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία στην τριετία 2015-2017 όταν επικρατούσε νηνεμία στις αγορές και τώρα έχει να αντιμετωπίσει τα κύματα που προκαλεί η κατάρρευση του τουρκικού νομίσματος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]