Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσιμουδιά από το ΥΠΕΞ για τους Τούρκους ψαράδες


Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, στη λεγόμενη «μάχη της τσιπούρας», που λαμβάνει όμως άλλες διαστάσεις, άκρως επικίνδυνες για τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί ευθέως τους Τούρκους ψαράδες για να αμφισβητήσει προκλητικά την ελληνικότητα του Αρχιπελάγους.

Την ίδια ώρα προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σιγή ιχθύος από το ΥΠΕΞ αναφορικά με τους προχθεσινούς πυροβολισμούς των Τούρκων κατά των δικών μας ψαράδων, εγείροντας εύλογα ερωτήματα προς τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος την περασμένη Κυριακή κατακεραύνωνε πολιτικούς αντιπάλους για «δουλικότητα», επειδή τον κατηγορούσαν σχετικά με την πρωτοφανή όξυνση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Η Αθήνα προφανώς ανησυχεί για τη νέα τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο απέναντι στους Τούρκους επιλέγει, τελικά, «δουλική» στάση, την ώρα που οι κινήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες.
Ενδεικτική ήταν η περιγραφή της κατάστασης στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου που έκανε η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» Αναστασία Μήλιου.


«Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί» σχολίασε η κυρία Μήλιου και πρόσθεσε: «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Την Κυριακή είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο». Σύμφωνα με καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά μας, αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι βρίσκονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Τι εντολές έχει;»

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του Λιμενικού, η κυρία Μήλιου παρατήρησε: «Το θέμα είναι τι εντολές έχει το Λιμενικό. Εχει εντολές να οδηγήσει το τουρκικό πλοίο στο λιμάνι ή απλά κάνει συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα; Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό να κάνουν μόνο συστάσεις. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης. Τα σκάφη αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι».

Η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είπε ακόμη:
«Σε παλαιότερες καταστάσεις οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν τον κίνδυνο έφευγαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανένας».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]