Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο “πνιγμένος” Ερντογάν θέλει να πιαστεί από τα μαλλιά της Ευρώπης


Αρκετά με τον μέγα “νταή”

Του Σίμου Ρέκτη

Οι εικόνες Τούρκων πολιτών να καταστρέφουν iphone και να αδειάζουν μπουκάλια Coca Cola στους υπονόμους, που μετέδιδαν τα κρατικά κανάλια στη γειτονική χώρα μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη Τουρκία.

Ωστόσο δείχνουν ότι ο τουρκικός λαός αυτή την περίοδο αν και είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την οικονομική κατάσταση ωστόσο δεν φαίνεται να αίρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπο του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.


Οι Τούρκοι ακόμα πιστεύουν ότι πίσω από όλα αυτά τα δεινά που περνούν, ευθύνεται κατά κύριο λόγο η Δύση η οποία πολεμά δήθεν τον Ερντογάν για τι επιλογές του, που είναι υποτίθεται προς το εθνικό συμφέρον της χώρας τους.

Στην ουσία οι επιθέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη Τουρκίας αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόδειξη για τον μέσο Τούρκο ότι για τα δεινά του δεν φταίει η κυβέρνηση και το υπερεγώ του Σουλτάνου αλλά οι Δυτικοί που θέλουν να διατηρήσουν την Τουρκία στην υποτέλεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και η αντιπολίτευση δεν έχει ασκήσει σοβαρή κριτική για την στάση του Ερντογάν στο θέμα της αντιπαράθεσης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμα και οι οικονομικές επιπτώσεις της αντιπαράθεσης αυτής στην καθημερινότητα του Τούρκου πολίτη με την πτώση της λίρας και την άνοδο του πληθωρισμού, δεν προσωποποιούνται στον Ερντογάν όσο στον υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του που δεν μπορεί να βρει ένα αξιόπιστο αντίμετρο.


Ο Τούρκος πρόεδρος στο εσωτερικό παραμένει σχετικά αλώβητος έχοντας χάσει ελάχιστο αν όχι καθόλου από το πολιτικό κεφάλαιο που τον έφερε παντοδύναμο στις πρόσφατες εκλογές.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και εκτός συνόρων που η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών βλέπουν ένα παντοδύναμο Ερντογάν με συγκεντρωμένες όλες τις εξουσίες στα χέρια του που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

Αυτό το γνωρίζει ο Τούρκος πρόεδρος γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να αλλάξει την εικόνα αυτή στην Ευρώπη.

Το υπερεγώ του Σουλτάνου δεν του επιτρέπει να ικανοποιήσει το υπερεγώ του Ντόναλντ Τραμπ με την άνευ όρων απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον. Έτσι θα αναζητήσει «δεκανίκια» αλλού. Η επίσκεψη στη Γερμανία είναι το πρώτο βήμα και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Το ζήτημα είναι αν η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να απαιτήσει από τον Ερντογάν να συμπεριφερθεί ως κανονικό κράτος που θα σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις σταματώντας τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες. Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης να τελειώνει μια και καλή μα τον «νταή» που έχει στη γειτονιά της.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]