Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Στα «μακεδονικά» όλη η επίσημη επικοινωνία με την Ε.Ε.


Τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσουν τα Σκόπια τους επόμενους 18 μήνες, και οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχή ενταξιακή πορεία στο ΝΑΤΟ απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ προς την κυβέρνηση της γείτονος. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της FYROM κάνει λόγο για «μακεδονική» ως «επίσημη και αναγνωρισμένη» γλώσσα των Σκοπίων.

Οι διαπραγματεύσεις Σκοπίων – ΝΑΤΟ για την ένταξη της γείτονος στη Βορειοατλαντική Συμμαχία αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ενώ στις αποσταλείσες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ικανοποιήσουν τα Σκόπια περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων αλλαγές στο δικαστικό σύστημα καθώς και η διευθέτηση ότι δεν θα υπάρχουν συνταγματικά και άλλα νομικά εμπόδια που θα εμποδίζουν συλλογικές αμυντικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ διατηρεί τους πανηγυρικούς τόνους στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών ενόψει και του επικείμενου δημοψηφίσματος.

Στις σχετικές αναφορές του μάλιστα ο κ. Ζάεφ επιλέγει ήδη τον όρο «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου το «Βόρεια Μακεδονία».


Ειδικότερα, όπως ανέφερε την Τρίτη στο twitter ο Ζόραν Ζάεφ «ως μέλος του ΝΑΤΟ η ‘’Μακεδονική’’ ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη, και τα σύνορα ενισχύονται».

Παράλληλα, τη Δευτέρα το βράδυ ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’ και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα ‘’Μακεδονικά’’ ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καμία διαμαρτυρία από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών δεν υπάρχει; τέτοια ξεφτίλα πιά; η ας πούμε αντιπολίτευση έχει μουγγαθεί και αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]