Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Υπερβολή να μιλάμε για «αποφοίτηση» της Ελλάδας από τα μνημόνια


Υπερβολή θεωρεί να γίνεται λόγος για «αποφοίτηση» της Ελλάδας από τα μνημόνια, δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο περιγράφει την κατάσταση στη χώρα και σημειώνει πως πολλά είναι ακόμα τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

«Στην πραγματικότητα ακόμα και το να μιλάει κανείς για “αποφοίτηση” της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης είναι ένας τρόπος για να υπερβάλλεις όσον αφορά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», σημειώνουν οι FT.

Όπως αναφέρουν, οι υπόγειες προκλήσεις παραμένουν, καθώς υπάρχει μια μη παραγωγική οικονομία με φορολογικό σύστημα που δεν αποδίδει είναι κλειδωμένη σε μια νομισματική ένωση που κάνει μη ανταγωνιστικούς τους παραγωγούς της. Θα χρειαστούν περισσότερα από τα μέτρα που προώθησαν οι δανειστές για να μπει η Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο για την ευημερία»

«Αρκετά από τα προβλήματα που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι παραμένουν άλυτα. Ούτε και οι διασώστες του δεν φαίνεται να έχουν πάρει μαθήματα από τα λάθη τους. Αυτά τα λάθη επέτειναν την κρίση και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να επαναληφθούν στο μέλλον» τονίζουν οι FT.

«Αν ο στόχος αυτός βαρύνει αδικαιολόγητα την οικονομία και απειλήσει να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε ένα ασταθές μέλλον με χαμηλή ανάπτυξη και υψηλό χρέος, τότε η Ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη να φανεί πιο ευέλικτη στην παραχώρηση δημοσιονομικού χώρου για μανούβρες».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]