Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιάνης, η επιχείρηση «κότα» και ο Κίσινγκερ των Βαλκανίων
Είπαν ότι ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο Βαρουφάκης του υπουργείου Εξωτερικών. Λάθος σύντροφοι! Τόσες αφισοκολλήσεις, τόσα τιτιβίσματα και δεν έχετε ακόμη καταλάβει το μεγαλειώδες σχέδιο: Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο Νίκος Κοτζιάς του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάνης θυσιάστηκε για να επιβιώσει μέχρι το τέλος το πρωτότυπο, ο Νίκος. Τώρα όλα έρχονται στο φως. Τρέμε Βλαδίμηρε! Προσκύνα Ρετζέπ!

Έπρεπε να το καταλάβουμε από την αρχή. Οι αρχηγοί είναι αυτοί που επιβιώνουν. Οι δευτεροκλασάτοι ηθοποιοί θυσιάζονται στα πρώτα κιόλας επεισόδια. Έχω δει πολύ Νίκο Ξανθόπουλο. Μπορεί να έπαιζε σε μία ταινία τρεις ρόλους. Τον παππού, τον πατέρα, τον γιο. Θα πέθαιναν ο παππούς και ο πατέρας, αλλά ο γιος θα έμενε στο τέλος ζωντανός. Εμείς οι θεατές νιώθαμε έναν κόμπο στο στομάχι κάθε φορά που ένας «κλώνος» του Νίκου εγκατέλειπε τον μάταιο ετούτο κόσμο, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι στο τέλος το καλό θα επικρατούσε.

Έτσι συνέβη και με τον Γιάνη. Πονέσαμε, κάναμε μέρες να φάμε κρέας, να πιούμε ποτά και να μπούμε στην θάλασσα, αλλά στο τέλος το πήραμε απόφαση: Γιατί τόσος πόνος, υπάρχει και ο Νίκος. Και πάλι παραπλανηθήκαμε. Δεν το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή. Ο αληθινός επαναστάτης παίζει καλά τον ρόλο του. Αν χρειαστεί κρύβεται μέχρι το τέλος, μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν και οι πιθανότητες να έρθουν προς το μέρος του.

Η χτεσινή ήταν μία μεγάλη ημέρα! Ημέρα αποκάλυψης. Ο Κίσινγκερ των Βαλκανίων, o αρχιτέκτονας της νέας εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ο άνθρωπος τον οποίον συμβουλεύονται όλοι οι ισχυροί του πλανήτη πριν αποφασίσουν για σημαντικά θέματα, πέταξε χτες το γάντι στους «εχθρούς»: «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

Κι εδώ βρίσκεται η μεγάλη αποκάλυψη. Ο Νίκος Κοτζιάς χρησιμοποιεί την λέξη «κότα». Την ίδια ακριβώς λέξη χρησιμοποίησε και ο Γιάνης με το “game of chicken”. Να είναι άραγε ο κωδικός ονομασίας κάποιας επιχείρησης; Μας ετοιμάζουν κάτι ως έκπληξη; Όπως αυτές στα γενέθλια που βγαίνει η χορεύτρια από την τεράστια τούρτα;

Μόνο ένας μπορεί να δώσει κατατοπιστικές απαντήσεις. Το πρώτο «θύμα» αυτής της απίστευτης ιστορίας. Όχι, δεν ήταν ο Γιάνης. Ήταν ο ΓΑΠ ή αλλιώς Γιωργάκης. Αυτός έπεσε πρώτος κι ο Γιάνης δεύτερος. Αν υπάρχει μία ελπίδα να μάθουμε τι μας περιμένει, αυτή είναι να μιλήσει ο Γιώργος. Αυτός έκρυψε στην αυλή του τον Γιάνη και τον πραγματικό αρχηγό του Κινήματος, τον Νίκο Κοτζιά. Αυτός ξέρει…

Θανάσης Μαυρίδης
LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]