Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Η τρίτη «μάχη» για το δημοψήφισμα




Τα πολιτικά κόμματα στα Σκόπια δεν μπορούν να τα βρουν ούτε καν στο δημοψήφισμα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να υπογράψει τη συμφωνία προδοσίας των Πρεσπών και την υπερασπίζεται με θέρμη.

Επειτα από δύο αποτυχημένους γύρους συζητήσεων, αναμένεται να γίνει σήμερα και τρίτος μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων, προκειμένου να ορίσουν την επιτροπή δημοψηφίσματος και το ερώτημα που θα τεθεί στην κρίση του λαού των Σκοπίων το φθινόπωρο.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (φωτό) να συναντηθεί με τον Αλί Αχμέτι του DUI, τον Χρίστιαν Μιτσκόσκι του VMRO-DPMNE και τον Μπιλάλ Κασάμι του Besa. Αντικείμενα της συζήτησής τους, η σύνθεση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Ηδη, την Παρασκευή υπήρξε η δεύτερη κατά σειρά αποτυχημένη προσπάθεια να τα βρουν τα κόμματα της γειτονικής χώρας, αφού ο επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE (που αντιδρά στη συμφωνία), αποχώρησε.

Μένει επίσης να διευκρινιστούν η ημερομηνία του δημοψηφίσματος, το κατά πόσον θα έχει δεσμευτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και το ερώτημα που θα τεθεί. Ο Ζόραν Ζάεφ προκρίνει το εξής: «Συμφωνείτε με την υποψηφιότητα σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και Ελλάδας;» Το VMRO-DPMN, ωστόσο, που παίρνει «γραμμή» από τον πρόεδρο της χώρας Ιβανόφ, αντιδρά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]