Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κοτζιάς αντιμέτωπος με Ρώσους αλλά και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ




Ο Ν. Κοτζιάς επιμένει στη σκληρή αντιπαράθεση με τη Μόσχα όχι μόνο για να εξασφαλίσει την επιθυμητή στήριξή του (προσωπική) από τον υπερατλαντικό σύμμαχο έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως για να μην οδηγηθεί σε εκπαραθύρωση, από την αριστερή κριτική των «52» και ορισμένων της «Προεδρικής φράξιας» που θεωρούν πως «παίζει με τη φωτιά», ειδικά αν η Μόσχα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα ενεργειακά όπλα της προς την Αθήνα.

Ιδιαίτερα η «προεδρική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέχει σημαντικό αριθμό υπουργείων και υπηρεσιών του δημοσίου, έχει δεχθεί φιλικές κουβέντες και ερωτηματικά για το «ως που σκοπεύει να φτάσει ο Κοτζιάς» καθώς φοβούνται κάποια νευρική αντίδραση της Μόσχας, που θα υποσκάψει άμεσα ή έμμεσα, τα συμφέροντά τους.

Ταυτοχρόνως, ενοχλημένη όμως φέρεται είναι και τμήμα της Αμερικανικής πλευράς που θεωρεί πως το ΥΠΕΞ, υπερβάλλει στην αντιπαράθεσή του με τη Μόσχα, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιεί εκφράσεις μιας «διπλωματίας της κότας», σε μια στιγμή που παρά του όποιους παράγοντες της Αμερικανικής διπλωματίας που στάζουν φαρμάκι για τον Vl. Putin και τη Ρωσία, ο Πρόεδρος Donald Τrump, επιμένει σε μια πολιτική προσέγγισης, που παραμένει άγνωστη η κατάληξή της.

Η πολιτική του έναντι της Μόσχας έρχεται ευθέως αντίθετη πλέον και με ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, που είτε ευθέως τον κατηγορούν πως «δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία», είτε τον εγκαλούν για ακρότητα χειρισμών που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στις μακρόχρονες Ελληνό- Ρωσικές σχέσεις.

Εκείνο που ακόμη δεν είναι εμφανές, αλλά κάνει τη Μόσχα να τρίβει τα χέρια της με ικανοποίηση, αφορά στο γεγονός πως με τη στάση του αυτή έμμεσα, πλην σαφέστατα, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων στη Μακεδονία και Θράκη να πιστέψουν, πως η Μόσχα υπερασπίζεται τα δίκαια μας στο «Μακεδονικό» αντιστεκόμενη στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Κοτζιάς, αυτή η «λαμπρή μορφή» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, κατά πολλούς ξένους δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς, που δεν έχουν τίποτε κοινό με τον μέσο Έλληνα που υπερασπίζεται αξίες και την ιστορία, ακόμη και κατά τον Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο, που ανέφερε με την ευκαιρία της επετείου του ποιητή Κρυστάλλη, τις τρεις μεγάλες αξίες του λαού μας, λέγοντας «Να υπερασπισθούμε και την Ιστορία μας και την Γλώσσα μας και τον Πολιτισμό μας. Χάρις σ’ αυτά η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μεγάλη».

Κι είναι σαφές πως η «συμφωνία των Πρεσπών» των Κοτζιά- Τσίπρα, την πιθανή αποτυχία της οποίας επιχειρούν να φορτώσουν στη Μόσχα ή τον Σαββίδη, δεν υπερασπίστηκε καμία από αυτές…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]