Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να ετοιμαζόμαστε για αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα


Ο κίνδυνος εμφάνισης μακεδονιζόντων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα απαιτήσουν αναγνώριση ως μειονότητα είναι μόνο θέμα χρόνου

Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει μια μικρή κοινότητα μερικών χιλιάδων σλαβομακεδόνων, όπως τους αποκαλούσαμε, οι οποίοι μετά την αναγνώριση από την Ελλάδα της "μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας" θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το καθεστώς της "εθνικής Μακεδονικής" μειονότητας.

Πώς προέκυψαν αυτοί εκεί; Πιθανόν, παρέμειναν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας το 1925, όπως παρέμειναν και πολλοί Έλληνες στην Βουλγαρία, επειδή οι επαγγελματικές ασχολίες τους ήσαν αρκετά προσοδοφόρες, ώστε δεν συνέφερε η μετεγκατάσταση. Άλλωστε, η ανταλλαγή ήταν προαιρετική. Η Βουλγαρία πάντως, τους σλαβόφωνους τους είχε καταγράψει ως Βουλγάρους, ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κων. Σφέτσας, είχε δηλώσει ότι μιλά την βουλγαρική, και όχι τα μακεντόσκι.

Ως γνωστόν, ο περί ου ο λόγος βουλευτής της Αριστεράς, είχε προσφύγει κατά της χώρας μας για αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα, το 1997, μαζί με άλλους που χαρακτηρίστηκαν τότε φιλοσκοπιανοί, ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα.

Τα πρόσωπα που προσέφυγαν κατά της Ελλάδας, ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά "Μακεδόνες" και πως διατηρούν "μακεδονική" εθνική συνείδηση. Ο ίδιος ο βουλευτής Κων. Σφέτσας, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την συνέντευξή του στη σλαβική γλώσσα, και την αναγραφή στον ξένο Τύπο ότι εμφανίστηκε ένας "εθνικά Μακεδόνας" στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκάλεσε σύγχυση με τις δηλώσεις του. Αρχικά είπε ότι είναι Έλληνας, αλλά εν συνεχεία θυμήθηκε ότι είναι διεθνιστής, και δήλωσε πως δεν ανήκει σε καμιά εθνότητα.

Αυτό είναι σωστό, επειδή ο κομμουνιστής στρέφεται κατά του έθνους, θεωρώντας ότι ανήκει στην ομάδα των προλεταρίων όπου γης. Άλλωστε, δεν είναι άγνωστη η τοποθέτηση των Αριστερών κομμάτων, ότι αδέλφια τους είναι οι Τούρκοι ή οι Σλάβοι εργάτες κι εχθροί οι Έλληνες του κεφαλαίου. Αυτή η τοποθέτηση έρχεται βέβαια σε αντίθεση με την πράξη του βουλευτή, δηλώσαντος "ανεθνιστής", αλλά υπερασπιζόμενος την "μακεδονική εθνότητα". Περίεργος ανεθνιστής.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μακεδονιζόντων στην Ελλάδα, οι οποίοι θα απαιτήσουν αναγνώριση ως μειονότητα -που πράττουν ήδη από καιρού με το Ουράνιο Τόξο-, είναι θέμα χρόνου. Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, υποστηρίζει ότι η αναγνώριση από την Ελλάδα της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής εθνότητας" θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία από το πουθενά, μιας δεύτερης Εθνικής μειονότητας στη χώρα μας, της "Μακεδονικής".

Δεν πρέπει δε να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι αφενός οι εθνομηδενιστές της κυβέρνησης -κατά Μίκη Θεοδωράκη- δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία κατά την συμφωνία, στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας, αφού ιδεολογικά δεν έχουν λόγο να υποστηρίξουν το ελληνικό έθνος, αφετέρου ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους προσέδωσε τον τίτλο του Μακεδόνα, με τον αστερίσκο ότι δεν είναι οι μοναδικοί.

[Πόσο σημαντικά είναι άραγε αυτά τα ανταλλάγματα, ώστε να ξεπουληθούν αγαθά, των οποίων η απώλεια πολύ σύντομα θα καταδειχθεί πόσο βλαπτική είναι για τον ελληνισμό;]

Κοντά σε όλα τα άλλα, δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και το "Ουράνιο Τόξο" ζητά αναγνώριση "εθνικής μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα! Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο" και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Είναι χαρακτηριστική η κατάληξη της ανακοίνωσης των σλαβόφωνων: «Η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τις άλλες μειονότητες και τους, ευτυχώς διαρκώς αυξανόμενους, πραγματικούς δημοκράτες στη χώρα». Ως πραγματικοί δημοκράτες, εννοούνται όσοι παραχώρησαν στα Σκόπια, αυτά που απαιτούσαν.

Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το ουράνιο τόξο του 0,00% είναι το πρόβλημα;
    Μάλιστα να άλλο ένα ανώδυνο εξιλαστήριο θύμα ως οι Εβραίοι Μουσουλμάνοι Αμερινκάνοι Αγγλοι και άλλοι!!!


    Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΑΡΑΚΗΣ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ;

    Από το 2008 αυτά!

    Μην κάνετε λοιπόν πως πέφτετε από τα σύννεφα οι σοσιαλιστές και αριστεροί, αλλά και οι νεοδημοκράτες που τιμάτε τους αγώνες της αριστεράς και τώρα δήθεν σκίζετε τα ιμάτια σας για τις προδοτικές συμφωνίες που υπογράφουν!
    Οι ανελ δεν τα ήξεραν αυτά;
    Πως έρχεστε κύριοι δημοκράτες και βάζετε αριστερούς επικεφαλής του Μακεδονικού αγώνα;
    Δεν το καταλάβατε πως ήταν παγίδα του συστήματος.
    Και εάν τίποτα πια δεν καταλαβαίνεται από όλο το σκηνικό που έχουν στήσει οι καπιταλιστές Αμερικάνοι Αγγλοι , συνεργάτες των κομμουνιστών από το 1917,
    ολοφάνερα για την Ελλάδα μας από την μεταπολίτευση και έπειτα (Μίκης συμφωνία με Αμερικάνους για να φύγει ο Παπαδόπουλος) καλλίτερα να ασχολείστε με το σερβαϊβορ!
    Έχει και τηλεθέαση!

    Το 2008 ζητούσαν οι Σκοπιανοί απόσυρση του στρατού μας απο την Φλώρινα!
    Τώρα θα ζητήσουν ...
    Τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς!!!


    Γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
    Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλ 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=G1iOzehaFb0



    ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ!!!

    ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Η ΔΕΞΙΑ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΕΘΝΟΛΑΪΚΙΣΜΟΣ

    "Yorgo και Λιάνης για τους «Μακεδόνες στο γένος»

    Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτ 2008

    Λιάνης ζητάει την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ επιστροφή των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ και ο Yorgo τους υπόσχεται όταν γίνει Governor να καταστρέψει τα ντοκουμέντα και να τους φέρει στην Ελλάδα...

    https://www.youtube.com/watch?v=H6kWEKYuK7c


    KKE & ΣY.PIZ.A & TO ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ THΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=R0kRMbw11kQ

    Δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτ 2008

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ!

    Από το κακό στο χειρότερο δείχνει να πηγαίνει η κατάσταση, με τον σκοπιανό πρωθυπουργό να εμπλέκεται τώρα, με δηλώσεις του, και στην στρατιωτική άσκηση στη Φλώρινα, ζητώντας την απόσυρση του Ελληνικού Στρατού απο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ και λέγοντας πως η άσκηση αποτελεί... πρόκληση!
    Από το πρωί επικρατεί στην περιοχή της άσκησης αναταραχή. Οι στρατιώτες μας πήγαν για βολή και μαζεύτηκαν οι εγκάθετοι να τους... αποτρέψουν! Στο σημείο έφτασε Αστυνομία και αυτή τη στιγμή γίνεται κυριολεκτικά χαμός!
    Ποιος τόλμησε να τρέξει και να... ενημερώσει ότι βρίσκεται στη Φλώρινα ο Λιάνης και τα κανονίζει;

    Εννοώντας φυσικά την απόσυρση του Στρατού και την ματαίωση της άσκησης!http://www.stoxos.gr"


    Απόσυρση του στρατου μας;
    Να ετοιμάζονται οι Ελληνες της Μακεδονίας μας να έρθουν στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί πάντα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα που οι εχθροί μας μας στήνουν;
    Γιατί τα αποδεχόμαστε;
    Τα ξεχνάμε η δεν θέλουμε να τα θυμόμαστε;
    Έτσι όπως ΠΆΜΕ σε λίγα χρόνια θα κατηγορούν και πάλι τους Έλληνες στην Μακεδονία για κατακτητές!
    Και τότε θα είναι αργά...


    Αναρωτηθήκατε Κύριοι ποτέ , που βρέθηκαν οι Σλαβομακεδόνες;
    Πότε έκαναν αυτοί επίσημα την εμφάνιση τους στην ιστορία;


    "Δημιουργία «Σλαυομακεδόνων» ἀπὸ τὸ παιδομάζωμα τοῦ ΚΚΕ
    Κι ἔτσι, ἂν καὶ ἐθνομηδενιστές, ἐθνοαποδομητές, μισάνθρωποι, πράκτορες, ὑποδουλωτὲς καὶ καιροσκόποι, μετατρέπονται σὲ …«ἥρωες» ποὺ τιμῶνται σὰν κάτι μεγάλο καὶ τρανό. Εἶναι βλέπετε καὶ ἐκείνη ἡ ἱστορία ποὺ δὲν πρέπει νὰ γνωρίζουμε…
    Σὲ κάθε τους ἀντεθνικὴ δρᾶσιν κολλοῦν ἀπὸ πίσω κι ἕνα «ἑλληνικό» γιὰ νὰ χειροκροτοῦν οἱ μαζάνθρωποι ποὺ τοὺς ἀκολουθοῦν καὶ τοὺς πιστεύουν.
    Κάπως ἔτσι ἔκτισε τὸ ΚΚΕ ζήτημα σλαυομακεδονικό, μόνον μὲ κομματικά του στελέχη, δημιουργώντας, ἐκ τοῦ μὴ ὄντος, τὸ ἔθνος τῶν «Μακεδόνων»!!!

    «…Καίτοι εἶχε σπουδάση δάσκαλος στὴν Ἑλλάδα, τώρα εἶχε μετατραπῆ σὲ φανατικότατο κομμουνιστή, Σλαυομακεδόνα, καὶ διώκτη τῶν Ἑλλήνων. Ἐμένα μὲ τὸν ἀδελφό μου Ἠλία μᾶς ἔδιωξε ὁ ἴδιος προσωπικὰ ἀπὸ τὸ Ἑλληνικὸ σχολεῖο. Μᾶς εἶπε ὅτι ἤμασταν Σλαυομακεδόνες καὶ ὄχι Ἕλληνες, ἀφοῦ καταγόμαστε ἀπὸ τὸν Ἅγιο Δημήτριο, ποὺ κατ’ αὐτὸν ἦταν χωριὸ μόνον Σλαυομακεδόνων….»
    ...
    https://filonoi.gr/2017/02/23/dioti-kommoynismos-shmainei-ypotagh-ston-sionismo/

    Μεγάλο άρθρο πολλές οι παραπομπές που καλύπτουν κατό χρόνια ιστορίας και παμπολλες οι αποδείξεις.
    Ποιος κάθεται τώρα να διαβάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ!!!


    Μεγαλυτέρα ἀξία ἔχουν μερικὲς χιλιάδες Σλαύων ἀπὸ 2,5 ἐκατομμύρια Μακεδόνες!!!
    19 Ἰουλίου 2015
    1
    Διαγαλαξιακό Συνέδριο όλων των σλαβομακεδονικών οργανώσεων του ηλιακού μας συστήματος.
    Η προσέλευση έσπασε όλα τα ρεκόρ….!!!
    Αυτή την φορά οι εργασίες του συνεδρίου δεν πραγματοποιήθηκαν σε …σουβλατζίδικο όπως παλαιότερα.
    Ούτε μισό λεωφορείο γέμισαν…
    Ο Soros αγοράζει κοψοχρονιάς την Ελλάδα, με δικά μας λεφτά, και οι φίλοι του αποπροσανατολίζουν τους πολίτες με εξωγήινες θεωρίες περί «Μακεδονικού» έθνους, το οποίο δεν αναγνωρίζουν τα 2.500.000 Μακεδόνες, που κατοικούν στην Μακεδονία, αλλά οὔτε οι Σκοπιανοί που μένουν στην Νότια Σερβία.
    Αυτόκλητοι εκπρόσωποι των Σλαβομακεδόνων και φίλοι του αυτόκλητου εκπροσώπου των Gay, σωτήρα των Ρομά και διοργανωτή Rave party …Γρηγόρη Βαλλιανάτου.

    Ένα στοιχείο από τα τραγελαφικά της υποθέσεως είναι ότι η πρωτεύουσα της Ψευδομακεδονίας που λέγεται ΣΚΟΠΙΑ και η οποία δεν ανήκε ποτέ στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας. Επί Τουρκοκρατίας δε ανήκε στο Σαντζάκι της Σερβίας!!!

    Βλέπετε απόσπασμα από το ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ του Edmund Bohun από το 1685.

    https://filonoi.gr/2015/07/19/megalytera-aksia-exoyn-merikes-xiliades-slayon-apo-25-ekkatommyria-makedonon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]