Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφέλειες και ψευδαισθήσεις ενόψει των τουρκικών εκλογών


Περιμένουν να αλλάξει ο Ταγίπ!

Του Κώστα Βενιζέλου

Προσωρινό… σιωπητήριο στην ομάδα όσων αναμένουν τις εκλογές στην Τουρκία για να αλλάξει στάση, συμπεριφορά και τακτική ο Ερντογάν έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου. Πολιτική αφέλεια και ψευδαίσθηση. Αλλά και άλλοθι για να επιλέξουν την πολιτική της απραξίας και της αναμονής, μέχρι να αλλάξει ο Ερντογάν.

Αυτό δεν περίμεναν από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της Τουρκίας ο βρισκόμενος στις φυλακές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Ακόμη περιμένουν. Έκτοτε έχουν διεξαχθεί αλλεπάλληλες εκλογές στην Τουρκία, ο Ερντογάν εδραιώθηκε πολιτικά και ελέγχει τα διάφορα κέντρα εξουσίας, αν και δεν εμπιστεύεται ακόμη το στρατό, λόγω του πραξικοπήματος. Ωστόσο, αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Ερντογάν ελέγχει τη χώρα διά της επιβολής.

Φίμωση, φυλακίσεις, διώξεις, στερήσεις δικαιωμάτων, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτά στο εσωτερικό της χώρας. Έναντι των γειτόνων επιθετικότητα και κινήσεις επεκτατικού χαρακτήρα. Τι μπορεί να αναμένει κανείς την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Τουρκία; Πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα. Θα έχει δεύτερο γύρο εκλογών; Θα κερδίσει οριακά ο Ερντογάν; Το αποτέλεσμα θα οδηγήσει την Τουρκία σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων; Αυτό θα φανεί την Κυριακή το βράδυ.

Ανεξαρτήτως όλων των πιθανών σεναρίων για το αποτέλεσμα, αυτό που έχει σημασία για τον ελληνισμό είναι ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας έναντι του ελληνισμού. Δεν προβλέπεται καμία διαφοροποίηση της στάσης του. Πρωτίστως γιατί η πολιτική της Τουρκίας σε Κυπριακό και ελλαδοτουρκικά είναι διαχρονικά η ίδια. Περαιτέρω, είναι σαφές πως οι τουρκικοί σχεδιασμοί δεν επηρεάζονται ποσώς από εκλογικές αναμετρήσεις, ούτε και από τις αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας.

Γι αυτό και αντί να αναμένουμε εάν αλλάξει ο Ερντογάν μετά τις εκλογές, που είναι αμφίβολο να γίνει τούτο, θα πρέπει Αθήνα και Λευκωσία να συντονιστούν και να δράσουν. Μόνο με δράσεις μπορούν να ανατραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί σε βάρος του ελληνισμού. Τούτο δεν μπορεί να γίνει αυτόματα, χρειάζεται σχέδιο και πολιτικές ενέργειες που θα καταστήσουν τις επιδιώξεις της Τουρκίας ανέφικτες. Και όταν αυτό επιτευχθεί, θα μπορούν να βρεθούν λύσεις, χωρίς τουρκικό χρώμα και έλεγχο.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]