Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σγουρίδης: Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό


«Εγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά» στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης, ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι την Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», σημείωσε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «ότι ειπώθηκαν και αυτά (σ.σ. περί οικονομικών ανταλλαγμάτων». Διέψευσε, ωστόσο, ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο κ. Σγουρίδης, επισήμανε πως μπορεί οι ΑΝΕΛ να καταψήφισαν την πρόταση μομφής, δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης. «Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα τη δώσουμε», σημείωσε.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε:

«Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή».

Θυμίζουμε πως ο ανεξάρτητος (πλέον) βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ «η συμφωνία για το Σκοπιανό μπήκε στη ζυγαριά με το χρέος και τις συντάξεις».

Ο Δημήτρης Καμμένος επανέλαβε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είχαν συζητήσει για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας ωστόσο κάποιοι βουλευτές μεταπειστήκαν.

«Υπήρχαν διαφωνίες και κάποιοι μεταπείστηκαν» τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι υπήρχαν επιχειρήματα σε σχέση με την οικονομία.

«Αν θα πάρει τη συμφωνία για το χρέος η Ελλάδα συνδυάστηκε, με το εάν θα παραχωρήσουμε το «Μακεδονία» εξήγησε ο Δημήτρης Καμμένος.

Οπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μια ακόμη βουλευτής των ΑΝΕΛ, που δεν κατονόμασε, έλεγαν ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι μια καλή συμφωνία και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η πορεία της κυβέρνησης γιατί «θα πάρουμε καλή ρύθμιση για το χρέος, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και θα μειωθεί και ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]