Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόλτενμπεργκ: Πιθανή η έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Β. Μακεδονία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ


"Η σύνοδος κορυφής του NATO ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία για έναρξη διαπραγματεύσεων για την εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας, χάρη στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ελλάδα για τη νέα ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας», 
ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πεπεισμένος ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας παρά τις διαφωνίες τους μπορούν και θα επιδείξουν την ενότητά τους στη σύνοδο που θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την ικανότητα της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να παραμείνουν ενωμένες κατά τη διάρκεια της συνόδου, παρά τις σημαντικές διαφωνίες τους, και να επιδείξουν τη σημασία του διατλαντικού δεσμού», 
δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ έχει κάνει αυτή τη διαβεβαίωση επανειλημμένα έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας την 6η Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ανάμεσά στις ΗΠΑ, τους ευρωπαίους και τους καναδούς συμμάχους τους στο NATO όσον αφορά το εμπόριο και τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία απέσυρε τη χώρα του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γ.γ. του NATO επέμεινε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο για την «προσωπική δέσμευσή του» προς την Ατλαντική Συμμαχία. Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει επανειλημμένα «άχρηστο» το NATO κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, θορυβώντας τους συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Σχόλιο ιστολογίου: Δεν ξέρουμε εάν μπορεί να γίνει αυτή η πρόσκληση τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σχετικά με το όνομα των Σκοπίων. Αξίζει όμως να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου έτρεξαν να ψηφίσουν αυτή την τραγική για την Ελλάδα συμφωνία...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]