Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σέλτσας, το καμάρι του ΣΥΡΙΖΑ και η απογοήτευση για τον Κοτζιά


Αναρωτιούνται πολλοί αν θα τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέτε τώρα; Είναι δυνατόν να χάσει τον πολυεθνικό χαρακτήρα του το κόμμα;

Ο σημερινός βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας, ζητώντας με συντρόφους του την καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μη αναγνώριση του σωματείου "Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα, ισχυρίστηκαν ευθέως πως είναι εθνικά "Μακεδόνες" και πως διατηρούν "μακεδονική" εθνική συνείδηση.

Αναρωτιούνται πολλοί αν θα τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέτε τώρα; Θέλετε να χάσει τον πολυεθνικό χαρακτήρα του το κόμμα; Να πάψει η υποστήριξη του Σόρος; Εδώ, έβαλε ο Τσίπρας στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής δυο τουρκόφρονες βουλευτές, στον Σέλτσα θα κολλήσει. Χαρά του και καμάρι του; [Καλά δεν τα λέω, Τριαντάφυλλε;]

Τραμπούκοι και φασίστες ήσαν οι πατριώτες που τον αποδοκίμασαν, είπε ο Κοντονής. Σιγά που θα τους φοβηθεί. Ένας συνεπής εθνομηδενιστής, που παρέλασε υπερήφανα στο στάδιο της Βόρειας Κορέας, κρατώντας ψηλά την σημαία με το σφυροδρέπανο, τιμώντας τον αιμοσταγή δικτάτορα, είναι δυνατόν να φοβηθεί τους Έλληνες πατριώτες, με την ελληνική σημαία;

Η φασιστική συμπεριφορά των "προοδευτικών" είναι γνωστή. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους -η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού δηλαδή- είναι φασίστας, τραμπούκος, ακροδεξιός και άλλα σχετικά. Και οι αστοί φοβούμενοι μήπως τους κακοχαρακτηρίσουν, δεν αντιδρούν στα φαιδρά ιδεολογήματα των κομμουνιστών, τους οποίους σε άλλες χώρες αντιμετωπίζουν ως γραφικούς.

«Ήττα της ελληνικής διπλωματίας αποτελεί η υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια», για τον Έλληνα βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου, Σωτήρη Δελή, ο οποίος επισημαίνει πως «από τις εμπειρίες μου στην εξωτερική πολιτική, δεν έχω μέχρι τώρα συναντήσει μια έστω χώρα να προβαίνει εις βάρος της σε τέτοιες πράξεις».

Φυσικά και δεν έχεις φίλε μου, ξανασυναντήσει τέτοιο φαινόμενο, αφού τώρα εμφανίστηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά να ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε πρωτοπόροι και εδώ. Έχουμε ανατρέψει όλους τους διπλωματικούς κανόνες. [Και που να δεις τι θα υπογράψουν και με την Αλβανία, τώρα που είναι στο παιχνίδι και η αμερικανική Shell].

Ο επικεφαλής της φιλορωσικής "Ενωμένης Μακεδονίας", Γιάνκο Μπάτσεφ, ανέβηκε σε ένα τεθωρακισμένο όχημα στο χώρο της διαδήλωσης, μπροστά στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, κρατώντας στο ένα χέρι σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και στο άλλο τη ρωσική σημαία. Η συμμετοχή του εκτιμήθηκε ως φυσιολογική, αφού το κόμμα του βρίσκεται στον "μακεδονικό" ακροδεξιό χώρο.

Κρίμα… Πίστευα ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν κάτι διαφορετικό από τους ΣΥΡΙΖΑίους. Φαίνεται όμως ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑίος από πολλούς. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ήθελε να βρίσκεται στην ίδια θέση του πίνακα με τον Καρανίκα και την Αυλωνίτου. Οι δηλώσεις του, μόνο σε ακαδημαϊκό δεν ταιριάζουν. Ταιριάζουν όμως στο κόμμα του. Κι αυτό φαίνεται ότι τον ικανοποιεί.

Συνάντηση Αλβανών βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετείχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του PS, Ταουλάντ Μπάλλα, συνοδεία βουλευτών. Ο Μπάλλα αναφέρθηκε στην κατάργηση της σφραγίδας "apostil", που απαλλάσσει τους Αλβανούς από το ποσό των 30-32 ευρώ που κάθε ένας έπρεπε να καταβάλει.
Έγινε λόγος και για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία στην Αλβανία από τον τόπο που ζουν και εργάζονται (Ελλάδα), που βρίσκεται στο πλαίσιο της Εκλογικής Μεταρρύθμισης του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος, καθώς και στην αμοιβαία αναγνώριση της άδειας οδήγησης στις δύο χώρες.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Σχόλιο ιστολογίου: Σέλτσας βουλευτής Φλώρινας, ο οποίος ξέχασε τα ελληνικά του… αλλά εγώ δεν ξέχασα το αρχείο μου. Δείτε τί σχεδίαζαν από το 1990. Πριν ξεκινήσει η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ομολογώ ότι πρέπει να είχαν πολύ καλή πληροφόρηση. Συνήγορός τους, τότε, η Κούρτοβικ το 1998 στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου την συναντάμε αργότερα και της 17Ν. Αναρωτιέμαι (κακώς) τι έκανε η ΕΥΠ τόσα χρόνια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]