Μονόδρομος το δημοψήφισμα
Χοντρό παρασκήνιο παίζεται γύρω από το όνομα των Σκοπίων. Προσωπικές στρατηγικές, ακραίες θέσεις, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, υπουργοί που κάνουν κουμάντο αντί για τους πρωθυπουργούς κι ένα όνομα που παίζεται και που δεν το θέλει ούτε ο θεός.
Όλα τα κόμματα και στην Ελλάδα και στα Σκόπια είναι πιεσμένα. Αλλά υπάρχει και κάτι κοινό. Όπως και στη γειτονική χώρα που σκοτώνεται ο Ζάεφ με τον Ντιμιτρόφ, έτσι και στην Ελλάδα οι σχέσεις του Μαξίμου με τον Κοτζιά δεν είναι και οι καλύτερες.
Και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αγωνία για το τι θα γίνει όταν έρθει μια συμφωνία προς κύρωση.
Σε όλες τις μεγάλες διαπραγματεύσεις υπάρχουν αυτά και από το αποτέλεσμα κρίνονται όλα. Όμως, έχουμε μια μεγάλη διαφοροποίηση: Στα Σκόπια έχουν δεσμευτεί ότι θα πάνε σε δημοψήφισμα. Ο κόσμος, ο λαός θα ψηφίσει και θα επικυρώσει ή όχι το μέλλον του. Πώς θα λέγεται, πώς θα γράφεται, τι θα είναι από εδώ και στο εξής. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός να φέρουν μια συμφωνία και να δεσμεύσουν το λαό τους για τα επόμενα δεκάδες ή εκατοντάδες χρόνια. Την ιστορία δεν την γράφουν οι μονάδες αλλά το σύνολο. Ως εκ τούτου, ό,τι κι αν τους πάει ο Ζάεφ, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι Σκοπιανοί.
Στην Ελλάδα, όμως, η κυβέρνηση κάνει παζάρια και στήνει πλειοψηφίες. Ποιος θα ψηφίσει υπέρ, ποιος κατά, τι θα κάνουν τα κόμματα; Θα διαλυθεί η ΝΔ; Αυτά καίνε το Μαξίμου ενώ για να λέμε την αλήθεια όλα τα κόμματα δεν έχουν κοινή στάση και κανείς δεν ξέρει πώς θα ψηφίσουν.
Αυτά όμως τα λύνει η ίδια η ζωή. Και δεν είναι άλλη από την προσφυγή στον ελληνικό λαό. Έτσι θα βγάλουν από πάνω τους το βάρος μιας προδοτικής υπογραφής όλα τα κόμματα.
Ας φέρει ο Τσίπρας όποια συμφωνία γουστάρει. Ας λένε στα χαρτιά τα Σκόπια και… Θεσσαλονίκη ή Κρήτη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν είναι μόνο στα χαρτιά. Η τελική συμφωνία πρέπει να περάσει από την κρίση του ελληνικού λαού. Τελεία και παύλα. Αυτό είναι εθνική γραμμή. Τόσο κρίσιμο ζήτημα πρέπει να το αποφασίσει ο κόσμος και κανένα κόμμα, κανένα πολιτικό σύστημα.
Έτσι δεν έγινε και με το Κυπριακό; Κανένας Ανάν ή κανένας Παπαδόπουλος δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει. Μόνον ο κυπριακός λαός.
Αυτό πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα και να τελειώνουμε με τα πολιτικά παιχνίδια.
AntiNews
Η πατρίς βρίσκεται υπό κατοχή το Σύνταγμα έχει καταλυθεί οι εξουσίες στην Ελλάδα έχουν διαπράξει έγκλημα κατά του λαού όλοι οι πολιτικοί κι οι δικαστές θα κάτσουν στο σκαμνί των λαϊκών δικαστηρίων,η Μακεδονία δεν είναι κάτι τοπικό αλλά είναι παγκόσμιο όλοι γνωρίζουν τα πάντα γύρω απ' αυτήν.Έχει αποκαλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια ποίοι βρίσκονται πίσω από τους Σκοπιανούς και γιατί,αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος ο λαός ν΄αντισταθεί με κάθε τρόπο και μέσο όπως τον κατοχυρώνει το Σύνταγμα,αυτοί πού έμαθαν τους Σλάβους η ο,τι άλλο είναι (Μακεδόνες) να τους ξεμάθουν.Άλλωστε βάσει των διεθνών συνθηκών αφού συναποτελούνται από δύο βασικές εθνότητες σλαβική αλβανική χρειάζεται να αναγράφεται η λέξις ομοσπονδία,εάν κι εφόσον επιμείνουν οι επίδοξοι εθνοκτόνοι των Αθηνών τότε η καταφυγή στα όπλα είναι αναπόφευκτος δια τον λαό όπως τ' έχει προϊδεάσει κι η κυρία Μαρούπα.Κανένα Δημοψήφισμα καμία διαπραγμάτευση η περιοχή τους είναι γεμάτη απ' ονόματα τόσο της αρχαίας αλλά και νεοτέρας περιόδου μπορούν ν' επιλέξουν όποια επιθυμούν δεν έχουν όμως κανένα απολύτως δικαιώμα σ΄αυτό της Μακεδονίας,γιατί είναι όμορος περιφέρεια άλλου κράτους.
ΑπάντησηΔιαγραφήανεβητε πανω να τους φατε ουλους[πουλους πουλοπουλους αλεπουτομαρα]
ΑπάντησηΔιαγραφήτους ψευτομακεδονους[ανους].να δω τον σαμαρα με γυαλουρες[δεν βλεπει]μπροστα,αρχηγο
να δινει την αντολη[στα τεσσερα ρε]
κι υστερα τους πατριωτες ουλους να εφορμουν κραυγαζοντας....
αερααααα αεραααααα αερααααα...........
και τον τζιμη να μονολογει....
θεατες και νικημενοι
ονειρωξεων λεκεδες
ειμαστε ολες ενα ματσο βιολες
ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ
καρκινακια του ΠΛΑΝΗΤΗ
ΣΚΑΤΟΚΑΡΙΟΛΕΣ.
ανεβασε το εχθρουλακο να ελθουν και οι φιλοι σου
να κανουμε παρεα....χι χι χι
Η ιστορία ενός έθνους ενώνει τους νεκρούς με τους γεννημένους και όλους αυτούς με τους αγέννητους. Την ιστορία σου την διεκδικείς, την περιφρουρείς δεν την παίζεις στα ζάρια. Η ιστορία ενός Έθνους δεν μπορεί να υποβαθμιστεί στο επίπεδο ζητημάτων τύπου 'βγαίνω ή παραμένω στην ΕΕ', 'δέχομαι ή δεν δέχομαι πολιτικές λιτότητας', 'συμφωνώ ή διαφωνώ με την αποποινικοποίηση του μπάφου', 'συμφωνώ ή διαφωνώ με την θανατική ποινή'. Αυτά όλα θα μπορούσαν να είναι ερωτήματα ενός δημοψηφίσματος. Η Ιστορία ενός Έθνους όμως είναι κάτι που ξεπερνάει εμάς τους ίδιους και απλώνεται και στους πριν και στους μετά. Είμαι λοιπόν πάρα πολύ επιφυλακτική, για να μην πω διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, με την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος πάνω σε αυτό το θέμα. Τα συλλαλητήρια, ούτως ή άλλως, λειτούργησαν και ως δημοψηφίσματα στην πιο αγνή τους μορφή, δεν πέρασαν μέσα από 'ελεγχόμενες διαδικασίες' του κράτους των Αθηνών. Αν μη τι άλλο, αν είμαστε σήμερα αυτοί που είμαστε είναι επειδή κάποιοι 'τρελλοί' ΔΕΝ άκουσαν το 'κράτος των Αθηνών'. Πόσα από τα εδάφη μας παρέμειναν Ελληνικά επειδή κάποιοι 'μουρλοί' δεν άκουσαν το κράτος των Αθηνών; Πριν από τον Μακεδονικό Αγώνα το 1912 υπήρξαν ξέρετε κάποιοι 'μουρλοί' επαναστάτες στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας το 1878. Αυτοί ήταν 'μουρλοί' και 'παλαβοί' για το τότε δεσμευμένο κράτος των Αθηνών, αλλά αυτοί οι 'μουρλοί' άνοιξαν τον δρόμο για όσα επακολούθησαν. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ζητάμε δημοψηφίσματα για τέτοιου είδους θέματα, να κατανοούμε και να ζυγίζουμε τουλάχιστον τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής και ότι δεν ακολουθεί την 'φυσική πορεία' που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί που υποστηρίζουν με περισσή ευκολία την διενέργεια δημοψηφίσματος θα πρέπει να μας εξασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε με το προηγούμενο δημοψήφισμα. Μπορούν;; Αν μπορούν καλώς. Θα πρέπει όμως και να βρίσκονται εν ζωή σε 50 χρόνια από τώρα για να απαντήσουν στους 'νέους κατοίκους' αυτού του κράτους που θα ζητήσουν πάλι το ίδιο δημοψήφισμα. Εκείνοι θα έχουν στην φαρέτρα τους το 'προηγούμενο' του παλαιότερου δημοψηφίσματος πάνω στο ίδιο θέμα και θα επικαλούνται την «δημοκρατία» φυσικά, γνωρίζοντας όμως ότι αυτήν την φορά το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό. Τι θα απαντήσουν σε αυτούς; Θα επικαλεστούν μόνο την αλήθεια της ιστορίας αλλά αυτήν την φορά θα αποκλείσουν το δημοψήφισμα; Για σκεφτείτε το λίγο; Τα λέω αυτά διότι έτσι όπως πάμε σε 50 χρόνια θα είμαστε μειοψηφία μέσα στην Πατρίδα μας, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου αυθαίρετα. Τα λέω επίσης για να καταλάβουμε που οδηγούν αναπόφευκτα σε βάθος χρόνου αυτοί οι στενοί 'πολιτισμένοι τρόποι' τύπου δημοψηφίσματος σε θέματα που αφορούν την ιστορία των νεκρών, των γεννημένων των αγέννητων. Στην Ελλάδα οι 'πολιτισμένοι τρόποι' δεν έγραψαν ιστορία, οι «τρελλοί» και οι «παλαβοί» έγραψαν ιστορία με το αίμα τους.
Καλή η ανάλυση σου Φαίη. Φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε δημοψήφισμα για τα εδάφη μας επειδή οι κυβερνώντες παραδίδουν την ιστορία μας στους Σλάβους χωρίς κανένα ενδοιασμό. Αν αύριο-μεθαύριο οι τούρκοι ζητήσουν τα νησιά μας ή την Θράκη εμείς πάλι θα κάνουμε δημοψήφισμα; Το κατάπτυστο σχέδιο Αναν ήταν ένα σχέδιο για την Κύπρο, εδώ υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο και δεν μας το έχουν πεί; το μόνο που ξέρουμε είναι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης με κάποιους (κάποια κυρία της νδ,είχε λυσσάξει από την αρχή και υπερασπιζόταν την σύνθετη ονομασία)της νδ-πασοκ-ποταμι, να παραδώσουν την ιστορία μας στους Σλάβους. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει από εμάς τους πολίτες και ρωτώ: ο πρόεδρος Παυλόπουλος είναι ευχαριστημένος με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας; που είναι οι Πατριώτες πολιτικοί; δυστυχώς στους πολιτικούς όσο και να ψάξουμε δεν θα βρούμε ούτε ένα!
Διαγραφή