Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απελάσεις των Ελλήνων από την Τουρκία το 1964, τώρα στο YouTube!


«Η λήθη του κακού είναι η άδεια για την επανάληψη του»
Επιτύμβια επιγραφή πάνω στην ελληνική στήλη του Μαουτχάουζεν

Το 2014, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από τις απελάσεις του Ελληνισμού από την Κωνσταντινούπολη (1964-2014) το «Σωματείο Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας», προχώρησε στην παραγωγή ενός συγκινητικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «50 χρόνια από τις απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης», διάρκειας 22 λεπτών.

Για το ντοκιμαντέρ εργάστηκαν εθελοντικά, τιμώντας τις αλησμόνητες πατρίδες, όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές του : Ο Γιώργος Κουρμούζας (σκηνοθεσία και τεχνική επεξεργασία), ο Λεωνίδας Κουμάκης (σενάριο), η Μάνια Ζούση (Αφήγηση), οι συνθέτες Ευανθία Ρεμπούτσικα και Νότης Μαυρουδής (πρόσφεραν αφιλοκερδώς μουσικές συνθέσεις τους για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ) αλλά και άλλοι Κωνσταντινουπολίτες που συνέβαλαν στην συγκέντρωση του αναγκαίου υλικού. 

Το ντοκιμαντέρ εξηγεί το ιστορικό πλαίσιο της εποχής σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, την ύπουλη μεθόδευση και την ψυχρή εφαρμογή της αιφνιδιαστικής εξόντωσης 40.000 Ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες με «όπλο» τις απελάσεις - ένα απάνθρωπο και αποκρουστικό σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή η Τουρκική κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού τον Μάρτιο του 1964. 

Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε ελεύθερα ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 22 λεπτών, στο YouTube κάνοντας κλικ εδώ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]