Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί πετυχαίνουν τα συλλαλητήρια


Και μόνο που κατορθώθηκε να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας σε 24 πόλεις ταυτόχρονα, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επιτυχία. Ενα κίνημα εθνικό, ακηδεμόνευτο, που έχει απέναντί του το σύνολο του οικονομικού, πολιτικού, πανεπιστημιακού και μιντιακού κατεστημένου, μπόρεσε να δείξει τη φοβερή σεισμική ισχύ του σε 24 πόλεις της πατρίδας μας.

Οι πολίτες μπορεί να έχουν αιμορραγήσει οικονομικά και ψυχολογικά την οκταετία της κρίσης αλλά δεν έχουν ρίξει λευκή πετσέτα, όπως εύχονταν ορισμένοι. Διατηρούν τη συναίσθηση της πραγματικότητας, την ιστορική μνήμη τους και -πάνω απ' όλα- την αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν όσα ανήκουν στην πατρίδα.

Οπως έδειξαν και οι σχετικές τηλεοπτικές λήψεις, οι συγκεντρώσεις έγιναν με ελάχιστα χρήματα αλλά πολύ πάθος. Ο λαός αγκάλιασε τις πρωτοβουλίες διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και βροντοφώναξε ότι δεν πρόκειται επ' ουδενί να συναινέσει με προδοτικές λύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η ιερή λέξη Μακεδονία δεν μπορεί να χαριστεί σε Σλάβους που εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια μία χιλιετία μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν θα δεχτούν οι Ελληνες να εκποιηθεί η Ιστορία του έθνους μας για να παραταθεί ο βίος οποιασδήποτε κυβέρνησης. Τα ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό ξεπερνούν και κόμματα και κυβερνήσεις αλλά και τις εποχές όπου σημειώνονται εξάρσεις και έριδες περί αυτών.

Η εξουσία αντιμετώπισε και αυτά τα συλλαλητήρια με τον συνήθη αλαζονικό τρόπο: περιφρόνηση, ειρωνεία, αμφισβήτηση, ευθεία επίθεση και ύβρεις εναντίον των διοργανωτών αλλά και όσων συμμετείχαν. Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για όποιον θέλει να αποτύχει πολιτικά και να συντριβεί εκλογικά. Η αλαζονεία και η αδιαφορία για τις επιθυμίες και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας δεν οδηγούν πουθενά αλλού εκτός από τη δίχως τέλος κατηφόρα.

Επίσης πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η χθεσινή εξέλιξη φούντωσε την πολυεστιακή πατριωτική πυρκαγιά που καίει τις καρδιές των Ελλήνων. Η μνημονιακή οκταετία ερμηνεύθηκε ως μια περίοδος κατοχής και υποτέλειας, και το εδώ και καιρό αναμενόμενο ξέσπασμα παίρνει ξεκάθαρα και έντονα εθνικά χαρακτηριστικά.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]