Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό


Η Τουρκία παγώνει την συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας και ΕΕ για το προσφυγικό, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ύπουλα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας παίζει η Άγκυρα, επιβεβαιώνοντας πως το καθεστώς Ερντογάν δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τις έννοιες της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Αντιδρώντας εκδικητικά κατά της χώρας μας, αποφάσισε να διακόψει τη συμφωνία για το προσφυγικό βάζοντας φωτιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Λίγες ώρες μετά την κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας στην οποία έθεσε τις ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοινώνει ότι η συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων «παγώνει».

Αφορμή, τόνισε ο Τσαβούσογλου, είναι η άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους οκτώ Tούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των «8», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου,
«η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές.
Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ε.Ε. και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα», 
δήλωσε ο Τσαβούσογλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]